Сьогодні бойовики на донбасі винищувач Су-24 Повітряних Сил Збройних Сил України. Незважаючи на отримані пошкодження, екіпаж зміг знищити зенітну установку, з якої вівся обстріл машини. Про це повідомивречник АТО Олексій Дмитрашковский.

Продовжується активна фаза спецоперації на сході України, яка має мету звільнити регіон від терористів, які захопили частину Донбасу.

Як повідомив речник АТО, в ході польоту над Донецькою областю по літаку було здійснено 4 постріли з ПЗРК. Одна з ракет досягла мети, в результаті чого сталося загоряння одного з двигунів.

«В районі селища Семенівка він був обстріляний з ПЗРК. Незважаючи на пілотажні маневри льотчика, одним з пострілів літак був пошкоджений. Льотчик зумів вимкнути двигуни, погасити полум'я. Йому також вдалося знищити зенітну установку, з якої вівся обстріл», - розповів Дмитрашковский.

За словами офіцера, на одному працюючому двигуні літак пролетів ще 300 кілометрів і приземлився на аеродромі призначення. У момент приземлення машина знову загорілася, однак її загасили пожежники. Екіпаж літака не постраждав, йдеться у повідомленні, щоправда сам літак потребує ремонту.