Діти, діти, куди вас подіти? Найбільше — у центрі міста та в районі автовокзалу. Одна з причин проблеми — батьки віддають малечу в дошкільні заклади не з трьох років, а вже з року. Детальніше - Анна Яцук.

У Рівному є 34 дошкільні навчальні заклади. Більша частина з них переповнена. Особливо це стосується тих садочків, які знаходяться у районі автовокзалу та у центрі міста.

Причиною цього є збільшення кількості дітей, кажуть освітяни. Особливо це стосується ясельних груп. Батьки все частіше здають дітей у садочки, коли малечі не виповнилося ще й двох років. Найбільше переповнені садочки, у яких виховуються діти з різними захворюваннями. Хоча медичне обладнання для лікування з кожним роком осучаснюється, зазначають освітяни, але кількість хворих від цього не меншає.

Приємно відзначити те, що рівненські садочки з кожним роком осучаснюються. Більшість з них провели ремонти приміщень, купили нові меблі, поміняли сантехніку та забезпечили малечу підручниками. Вагому роль у цьому відіграли кошти батьків.

Освітяни кажуть, що дошкільні навчальні заклади не закріплені за мікрорайонами міста. І пояснюють: якщо вашій дитині не вистачило місця у садочку по сусідству, звертайтеся в інші, які знаходяться у менш густозаселених районах. Обіцяють: там вам не відмовлять.