Прем'єрка урочисто відкрила оновлений відрізок траси Київ-Чоп, похвалила дорогу і зробила зауваження за узбіччя. А потому вирушила до обласного онкодиспансеру, де дала надію на швидке завершення другої черги його добудови.

27 кілометрів дороги - за 17 мільйонів євро. Така вартість робіт на ділянці траси Київ-Чоп, від села Грушвиця до Дубно. Ремонтували її італійці, а от робочу силу та матеріали використовували здебільшого українські. Якість нового покриття оцінила й Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час робочої поїздки на Рівне нщину. Самою трасою лишилася задоволена, а от до узбіч мала претензії.

Урочистості з приводу відкриття руху на ділянці затьмарив крик про допомогу. Через реконструкцію дороги стічні води підмили фундамент дерев’яної хати пенсіонерки Ніни Білоус. Нині ж будинок ледь тримається купи.

Прем’єрка проблему вислухала і пообіцяла допомогти. Затим перерізала червону стрічку й відкрила рух першим автівкам оновленою трасою. Після Дубенського району Юлія Тимошенко вирушила у Рівне нський онкодиспансер. Проблема із добудовою його другої черги для Рівне нщини надзвичайно актуальна.

Прем’єр-міністр пообіцяла сприяти виділенню зі стабілізаційного фонду необхідних 29 мільйонів гривень на завершення будівництва другої черги диспансеру. Проте з умовою, що всі роботи завершать вже до нового року.

Такий інтенсивний розвиток подій приємно здивував навіть керівника медичного закладу.

До того ж прем’єрка пообіцяла допомогти Рівне нському онкодиспансеру з обладнанням. Адже, зазначила вона, цього року планується завезти в Україну нову медичну техніку. Тому порадила Григорію Максим’яку передати в Міністерство перелік найнеобхіднішого.

ФОТОРЕПОРТАЖ