Місто атомників Нетішин пишається своїми чемпіонами. Володарки олімпійського золота у Пекіні Ольга Жовнір і Галина Пундик отримали статус почесних громадянок міста. А нещодавно вихованка спортивної школи Олександра Поночевна стала двічі чемпіонкою України з плавання. Про кузню спортивної гордості Нетішина - Олена Толочик.

Дитячо-юнацька спортивна школа Нетішина фінансується профкомом атомної станції. Тут працюють 9 відділень з різних видів спорту. У минулому році вихованки школи з фехтування Ольга Жовнір і Галина Пундик привезли у Нетішин золоті медалі літньої Олімпіади. Тепер у школі з гордістю розповідають про юну плавчиху Олександру Поночевну.

Тренер чемпіонки Анатолій Олійник каже, що зараз на неї рівняються й інші його вихованки. Віка Лащенко вже освоїла чотири стилі плавання, має ІІ розряд і прагне до першого.

У спортивній школі багато переможців обласних змагань, є перспективні початківці. Тренери відзначають тенденцію: якщо плаванням займалась старша дитина у сім’ї, то й молодшу батьки теж залучать до цього виду спорту.

Нині у плавальному басейні активно готуються до чергових змагань.