Новий закон визначає, що компенсація громадянам здійснюється не тільки в грошовій формі за рахунок держбюджету, а й в інших формах.

Так, одним з основних положень є те, що у разі смерті спадкоємці або особи, які взяли на себе організацію похорону, можуть за пред'явленням ощадної книжки одержати в Ощадбанку частину проіндексованого внеску для організації похорону. Розмір компенсації визначає Кабінет міністрів, він не може бути нижчим за розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

На Рівне нщині ж на сьогодні компенсації торимали понад 30 тисяч вкладників. Повідомляє прес-служба Рівне нської облдержадміністрації. Наразі понад 80 тисяч людей уже зареєструвалися і отримали індивідуальний час звернення в банк. Графіки прийомів у фінустановах чітко сформовані – у вівторок і четвер фахівці поновлюють дані вкладників, у середу і п’ятницю видають Національні картки або ж готівку, а в понеділок працюють паралельно на актуалізації та виплаті. Тому черг і афіотажу, кажуть чиновники, немає.