Без поразок немає перемог. Щоправда, виняток становлять гральні автомати. Хто хоч раз зіграє, може перетворитися на жебрака. Чим же так притягують автомати азартних людей — досліджували наші кореспонденти.

Нині у Рівному на кожній зупинці, в центрі й на околицях, встановлені гральні автомати. У пошуках легкого заробітку люди залишають тут тисячі гривень. Чиновники кивають у бік столиці — дозволи на діяльність видають саме там.

Така підтримка підприємців грального бізнесу з боку держави зв’язує руки і правоохоронцям. Гральні автомати без торгових патентів чи ліцензій вони вилучають. У міськвідділі міліції вони чекають на рішення суду.

"Зелене" світло своєму бізнесу на 5 років коштує підприємцям 150 тисяч євро. Спеціалісти кажуть — це ідеальний спосіб відмивання грошей. Проте ті, хто займається цією справою, також обурені. Усі податки вони сплачують, тож державі вигідні такі розважальні заклади.

Силоміць нікого туди не затягують, пояснюють медики. Нерідко перший виграш стимулює подальший потяг до ігрових залів. Ліків від такого азарту не знає ніхто. Зазвичай люди зупиняються надто пізно...