Рівненський апеляційний суд виніс вирок мешканцю Рівненщини за вбивство з необережності.

Як повідомляє ZAXID.NET, інцидент стався ввечері 7 червня 2021 року в селі Вересневе. Біля місцевого магазину обвинувачений зустрів водія маршрутки №47, який, за його словами, зранку не забрав пасажирів на зупинці, серед яких була і матір обвинуваченого. Як описав події того вечора обвинувачений, в ході розмови між ним та водієм маршрутки виник конфлікт, під час якого він вдарив водія, від чого той впав і важко травмував голову.

Внаслідок удару об асфальт 56-річний потерпілий отримав важку травму голови і згодом помер у медзакладі.

Дружина та син загиблого просили призначити обвинуваченому суворе покарання. Відомо, що він надсилав їм поштою гроші, але приймати їх вони не захотіли. Натомість через суд вимагали сплатити по 400 тис. грн моральної шкоди.

Рівненський районний суд взяв до уваги як пом'якшуючу обставину те, що чоловік раніше не мав судимостей, намагався примиритись з потерпілими та розкаявся у вчиненому. Суддя Михайло Таргоній призначив Ігорю Лук'янчуку три роки іспитового терміну. Крім того, обвинувачений мав заплатити сумарно 350 тис. грн моральної компенсації родичам загиблого. Однак, потерпілі подали апеляцію.

Після повторного розгляду справи суддя Рівненського апеляційного суду визнав обвинуваченого винним за ч.1 ст. 119 ККУ (вбивство через необережність), скасував попередній вирок і призначив новий – два роки виправних робіт за місцем роботи обвинуваченого з відрахуванням у дохід держави 20% із суми заробітку щомісяця.