Фото ілюстративне
29 січня в Україні відзначають пам'ять героїв Крут. Також сьогодні День мобілізації зусиль проти загрози ядерної війни. Ще у світі відзначають День винаходу автомобіля, День компанії Coca-Cola, День пазла або головоломки, День скнари (

ДЕНЬ ПАМ`ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

29 січня в Україні відзначають День пам'яті Героїв Крут. Цього дня 1918 року близько 4 сотень мужніх вояків із загону київських курсантів і козаків "Вільного козацтва" виступили у нерівному бою проти 4-тисячного підрозділу російської Червоної гвардії. Попри нерівні сили, українські бійці здобули важливу перемогу, яка на 4 дні призупинила наступ військ Радянської Росії на Київ і дала змогу укласти Берестейський мирний договір, яким УНР визнавалася незалежною державою.

Для українського народу бій під Крутами став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

За новоюліанським церковним календарем віряни сьогодні відзначають перенесення мощей священномученика Ігнатія Богоносця.

Святий Ігнатій Богоносець був учнем апостола Івана Богослова і служив єпископом Антіохії протягом 40 років. За правління імператора Траяна він був заарештований і відправлений до Рима, де його кинули на розтерзання звірам у Колізеї. Під час своєї подорожі він написав сім листів до різних церков, які є важливими джерелами ранньохристиянської теології2.

Після його мученицької смерті 107 року, вірні позбирали його кості і поховали їх у Римі. Згодом їх перенесли до Антіохії, де їх поховали у храмі на дафнійському передмісті. 450 року святі мощі перенесли до нової церкви, збудованої на місці зруйнованої поганської богині Фортуни. Мощі святого Ігнатія прославилися численними чудами. У середині VII століття їх знову перенесли до Рима в церкву святого Папи Климента.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 29 СІЧНЯ 2024 року

День ангела відзначають власники таких імен: Дмитро, Іван, Костянтин, Роман.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ

  • Сніг падає цілий день — до гарної риболовлі навесні.
  • Північний вітер у цей день — до похолодання.
  • Морозний і ясний день обіцяє спекотне літо.
  • Якщо 29 січня різко похолодало, то серпень буде дуже спекотним.
  • Півні співають раніше, ніж зазвичай - до потепління.
  • Дерева густо вкриті снігом - до ранньої весни.

ЩО НЕ МОЖНА СЬОГОДНІ РОБИТИ

  • Намагайтеся не думати ні про що в негативному ключі.
  • Не варто йти на невиправдані ризики.
  • Заборонено втягуватися у конфлікти та суперечки.
  • Дружині не можна лаятися з чоловіком, згадувати старі образи, принижувати і ображати, особливо при сторонніх. Якщо посваритися з чоловіком, то відносини налагодяться нескоро.