У кінці листопада у світі відзначають Міжнародний тиждень тестування на ВІЛ та вірусні гепатити В і С. чи багато охочих перевірити своє здоров'я, дивіться далі у сюжеті.

В Україні відзначають Міжнародний тиждень тестування на ВІЛ та вірусні гепатити В і С. Долучитися до цієї акції вирішила і рівнянка Зоряна.

Оскільки, за словами медиків, близько мільйона людей в країні навіть не здогадуються, що хворіють на гепатит С. А кожен третій ВІЛ-позитивний українець не знає про свій статус. Тому у ЦПМСД Ювілейний на ці недуги людей тестують постійно. І щодня перевірити своє здоров`я сюди навідується близько 20 осіб.

Додамо, що людина може жити роками без прояву будь-яких симптомів. Тому це незнання небезпечніше за вірус, адже раннє виявлення допомагає вчасно підібрати ефективне медикаментозне лікування.

Та все ж вберегтися від цих захворювань можна. Потрібно дотримуватися власної гігієни і захищені інтимні стосунки. Ну і звичайно, хоча б раз у рік проходити тестування на ВІЛ та вірусні гепатити В і С.

В ЦПМСД кажуть, Міжнародний тиждень тестування на ВІЛ та вірусні гепатити В і С на кількість відвідувачів маніпуляційного кабінету не вплинув. Люди і так охоче перевіряють своє здоров'я, кажуть медики. 

Читайте також: Як діяти, якщо лікар призначив дитині інгаляції, а електрики вдома немає?