25 листопада 2022 року в магазинах будуть шалені знижки. Цього дня можна купити різні товари за привабливими цінами.

Чорна п'ятниця - справжній шопінговий бум, коли легко підготувати будинок до зими за прийнятною вартістю. Розглянемо, що можна купити і як зручніше придбати товари.

Обігрівачі: на які звернути увагу

Це найпоширеніші "утеплювачі" квартир і будинків. Бренди пропонують пристрої різної конструкції, вони відрізняються за способом роботи. Розглянемо основні типи та їхні відмінності:

1. Масляні. Перевага - можливість пасивного нагріву завдяки тривалому охолодженню. Усередині корпусу передбачено відсік з маслом і ТЕН, який нагріває рідину. Масло розжарюється і віддає тепло в приміщення. За зовнішнім виглядом масляні прилади нагадують звичну батарею. Вони підійдуть для невеликих приміщень.

2. Інфрачервоні. Основна відмінність від інших типів - нагрівається не повітря, а предмети навколо. Тобто, вплив спрямований на стіни, підлогу, меблі та людину. Завдяки цьому квартира прогрівається в кілька разів швидше і довго остигає. Це економно, адже можна періодично його відключати.

3.  Конвектори. Прилад затягує холодне повітря і віддає тепле. Атмосфера в кімнаті циркулює, завдяки цьому можна швидко опалити навіть велике приміщення. Конвектори споживають багато електроенергії, але їхня продуктивність це виправдовує.

4. Тепловентилятори. Це найбюджетніший варіант обігрівачів. Корпус виконують із пластику, всередині встановлені термостат, вентилятор і нагрівальна деталь. Пристрій працює за принципом фена для волосся. Підійде для маленьких кімнат. Якщо вирішите купити тепловентилятор, бажано придбати зволожувач повітря, тому що дуйчик сушить атмосферу.

У Black Friday навіть дорогі обігрівачі можуть стати доступними до покупки. Під час вибору враховуйте площу квартири або кімнат, для яких необхідний пристрій.

Кондиціонер: максимум функціоналу

Кліматична техніка актуальна не тільки спекотним літом. За допомогою кондиціонера легко опалити навіть дуже велике приміщення. Потужні пристрої встановлюють у магазинах, вони швидко справляються з поставленим завданням. Переваги кондиціонера як опалювального приладу:

1. Регулювання температури. Не на всіх обігрівачах можна виставити градуси. У кондиціонерах легко відрегулювати комфортний температурний режим.

2. Економічність. У сучасних моделях передбачено таймер роботи. Ви визначаєте, який час пристрій працюватиме. Режим сну - вночі прилад тільки підтримує температуру.

3. Додатковий функціонал. Топові моделі очищають повітря від бактерій, іонізують його, запобігають появі цвілі. Вони коштують дорожче за "базові", але в Чорну п'ятницю можна собі дозволити купити "розумну" техніку.

Спліт-системи підходять для опалення приміщень із будь-якою площею. Рекомендуємо придивитися моделі з автоматичним видаленням криги. Такий кондиціонер розігріє зовнішній блок і очиститься від інею або снігу.

Якщо квартира маленька, підійдуть масляні або тепловентилятори. Для великих краще обрати кондиціонери, конвектори або інфрачервоні моделі. У Чорну п'ятницю порівняйте пропозиції різних торгових точок, оскільки розмір знижки може відрізнятися. На розпродажі кількість товарів зазвичай обмежена, тому встигніть купити найкраще. Якщо не знаєте, де подивитися топові моделі обігрівачів, загляньте на Comfy.ua, там можна порівняти кілька варіантів. Чорна П'ятниця в Комфі проходитиме в період 21.11-28.11.