Відомо, що якісне харчування - запорука здоров'я всієї родини. І ми намагаємося готувати для своїх близьких не тільки смачні, але і корисні страви. Але іноді якість продуктів, куплених в магазині, не дивлячись на їх чималу вартість, розчаровує.

Дуже прикро, коли хочеться побалувати близьких, наприклад, запеченою в духовці курочкою або ароматним бульйоном з сухариками, а коли приносите пташку додому вона виявляється не першої свіжості. Щоб уникнути покупки неякісних продуктів існують невеликі хитрощі. 

Щоб визначити свіжість м'яса, потрібно натиснути на нього пальцем. Якщо вм'ятина затягнеться швидко, значить, м'ясо свіже. Також при виборі м'яса, звертайте увагу на його колір. Яловичина повинна бути червоною, баранина - трохи темніше, телятина - рожевою, свинина - ніжно-рожевою. І, звичайно, не варто купувати м'ясо, якщо воно буде вологим, слизьким або липким на дотик. Свіже м'ясо має бути сухим і не липнути до пальців.

Свіжий фарш також можна визначити за кольором: він повинен бути червоним або світло-рожевим в залежності від сорту м'яса, з якого він зроблений. Старий, залежаний в магазині фарш, сірого кольору. Також потрібно звернути увагу на темні вкраплення в фарші, вони свідчать про те, що в нього додали несвіже м'ясо.

Якщо ви купуєте охолоджений фарш, він не повинен бути сухим, а повинен виділяти світло-червоний сік. В іншому випадку в ньому багато сухожиль і хрящів.

7 незвичайних способів застосування солі в побуті

Купуючи курку звертаємо увагу на її зовнішній вигляд. І це не тільки ніжно-рожевий колір і світлий жир (курка з жовтим жиром буде жорсткою), але і цілісність шкіри і форма тушок - вони не повинні бути деформованими. У молодої курки шкіра бліда з видимими лусочками на лапках.

Також не зайвим буде перевірити пташку на дотик - якщо вона липка, значить, курка при житті отримувала антибіотики.

Ковбаса і ковбасні вироби з білим борошнистим нальотом нешкідливі, якщо поверхня виробу суха, а наліт можна просто стерти. Якщо ж вона ще й липка на смак купувати таку ковбаску ні в якому разі не можна.

Якість молока в прозорій пляшці можна визначити ще в магазині. Для цього достатньо звернути увагу на його зовнішній вигляд. Воно повинно бути густим, чистого білого кольору. Блакитний колір молока говорить про те, що воно було сильно розбавлене.

У домашніх умовах можна перевірити якість, якщо капнути краплю молока на рівну поверхню. Крапля залишилася цілою? Молоко хороше. Розтеклася? Вам підсунули товар, розведений водою.

Заморожені фрукти, овочі і ягоди повинні зберігатися в магазині при температурі не вище -18 градусів. Перевірити це можна, подивившись на термометр холодильника.

А дізнатися, чи розморожувалися продукти перш (а такі абсолютно непридатні для їжі) можна, уважно подивившись на пакет. Якщо на ньому є сліди зледеніння або здуття - перед вами неякісний продукт.

5 правил прання одягу з шовку: як не зіпсувати улюблену сукню

Щоб перевірити чи добре пропечений хліб, досить натиснути на нього пальцем. Добре пропечений хлібобулочний виріб швидко відновить форму після натискання. Залишилася вм'ятина? Хліб не допекли. Не беріть такий продукт, він несмачний і шкідливий для здоров'я.

Визначити якісні макаронні вироби з твердих сортів пшениці можна за кольором. Якщо паста занадто бліда або неприродно яскрава, залиште її на прилавку.

По виду можна визначити і хороший рис. Подрібнений рис вважається відходами виробництва і не повинен потрапляти на прилавки магазинів. Тому огляньте пакет з крупою: якщо в ньому занадто багато пошкоджених зерен, на цей продукт не варто витрачати гроші.

Свіжість яйця можна визначити, якщо подивитися на нього на світлі. Всередині видно затемнення? Яйце непридатне для вжитку. Також можна злегка струсити яйце. Якщо чутно хлюпання, білок вже стає водянистим. Таке яйце ще можна вживати в їжу, але краще зробити це якомога швидше.

Якщо ви є прихильником зернової кави, перевірте її якість на зубок. Якісне зерно повинно легко розколюватися, при цьому залишатися твердим і сухим. М'яке зерно - ознака зіпсованого товару. Щоб перевірити мелену каву, довіртеся своєму нюху. Він повинен мати чистий, не дуже різкий аромат, в іншому випадку кава містить ароматизатори. Ви віддаєте перевагу розчинній? Опустіть чайну ложку кави в склянку з холодною водою. Якісний продукт незабаром розчиниться навіть без помішування і не залишить осаду.

10 продуктів для зміцнення імунітету

Цукор повинен легко пересипатися в упаковці і не залишати грудочок. Інакше він наситив вологу і ви будете платити замість цукру за воду, до того ж невідомо, що це за волога і можливо є небезпечною для вашого здоров'я.

У пляшці з соняшниковою олією не повинно бути осаду. Він свідчить про те, що масло окислювалося і буде гірчити.

Натуральне вершкове масло повинно бути жирним (не менше 82,2%). Якщо у запропонованого вам товару жирність нижче, не обійшлося без рослинних добавок. А якщо це не зазначено в складі продукту, ми маємо справу з недобросовісним виробником.

Колір у справжнього масла білий, жовтуватий або трохи кремовий. Занадто яскравий насичений жовтий або блідий колір свідчить про низьку якість продукту або підробку. Якщо ви трохи відігнете край упаковки, то не помітите на ній білих слідів, оскільки масло настільки жирне, що не повинно їх залишати.