В питанні підвищення імунітету не останню роль грає правильне харчування. Вживання яких продуктів сприяє зміцненню імунної системи?

 Щоб уберегти себе і свою сім'ю від вірусних інфекцій, потрібно регулярно провітрювати приміщення, гартуватися, висипатися і займатися фізкультурою. Крім того, включіть в свій раціон 10 продуктів, які наситять ваш організм корисними вітамінами і мінералами, а також зміцнять здоров'я та імунітет.

10 продуктів для міцного здоров'я

1. Трав'яні чаї. Дуже корисні для підвищення імунітету «народні», відомі нам ще з дитинства відвари та чаї з листа смородини та малини, калини, ромашки. Не забудьте і про імбирний чай: імбир має антиоксидантну і протизапальну властивість.

Як виростити імбир на підвіконні: прості секрети

2. Мед, особливо «в парі» з лимоном підсилює захисні властивості організму, але його не можна додавати в дуже гарячий чай, тому що це руйнує деякі корисні біологічно активні речовини.

3. «Живі» кисломолочні продукти: в них досить багато корисних для кишкового тракту біфідобактерій, які до того ж підсилюють імунітет.

4. Цільнозернові каші. Такі каші містять багато вітамінів, мікроелементів і клітковини, яка поліпшує не тільки перистальтику кишечника, а й опірність організму вірусам.

5. Фрукти і овочі, що містять у величезній кількості вітаміни, мінерали, клітковину та антиоксиданти. Лідерами в боротьбі з простудними захворюваннями є цитрусові фрукти, завдяки великому вмісту вітаміну С.

6. Квашена капуста. Звичний нам салат з квашеної капусти з цибулею та олією - це просто криниця корисних речовин, особливо вітаміну С.

7. Часник. Вчені з'ясували, що в часнику міститься природний антибіотик алліцин, здатний запобігти ускладненням після гострих респіраторних інфекцій. Всього один невеликий зубчик часнику в день достатньо для профілактики простудних і вірусних інфекцій.

8. Яловичина допомагає організму справлятися з хворобами завдяки вмісту в ній протеїнів, селену, цинку і заліза.

9. Курячий бульйон. У курячому бульйоні є практично весь набір амінокислот, здатних блокувати запальні процеси в організмі. Також він має загальнозміцнюючу дію, тому ви швидше відновитеся після хвороби.

10. Продукти, що містять вітамін D: це лосось, скумбрія, сардини, молоко і рослинні масла (льняне, соняшникове, гарбузове). Вчені стверджують, що будь-який грип можна вилікувати за допомогою цього «сонячного» вітаміну.

 5 продуктів, які не можна розігрівати: на замітку господиням