У громаді на Дубенщині відкрили шелтер святої княгині Ольги – будинок для жінок, що зазнали насильства. 13 вересня Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив приміщення та благословив причетних до його роботи на служіння людям.

Участь у відкритті взяли архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, начальник Дубенської РДА Всеволод Пекарський та голова Варковицької територіальної громади Юрій Парфенюк.

«Гарна ініціатива, чудове втілення. Впевнений, що люди, які проживатимуть у шелтері відчуватимуть спокій та затишок», - зазначив Всеволод Пекарський.

В приміщенні створили всі комфортні умови для людей, які постраждали від домашнього чи сексуального насилля. Тут облаштували 9 кімнат, кухню, загальні санвузли, місце, де можна випрати свої речі. Загалом заклад розрахований на 30 осіб. За потреби можуть прийняти і до 50, повідомляє Рівненська ОВА.

Проживати в шелтері можна від 6 до 9 місяців. З постраждалими від насилля працюватимуть соціальні працівники, священники, психологи. За цей час вони зможуть інтегруватися, соціалізуватися, працевлаштуватися та знайти собі постійне місце проживання.

Як зазначили у Дубенській РДА, проєкт реалізовано Управлінням соціального служіння та благодійності ПЦУ «Елеос-Україна» спільно з партнерами та меценатами. Наразі шелтер використовується для прихистку вимушених переселенців. 

Читайте також: 57 тисяч внутрішньо переміщених осіб на Рівненщині отримали допомогу на проживання