Фото: ілюстративне
Загальна сума такої компенсації склала 285,9 млн грн. Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та додав, що всього на облік на Рівненщині взято понад 68 тисяч таких осіб.

Крім того, держава відшкодовує витрати на оплату комунальних послуг і місцевим бюджетам. Мова йде, зокрема, про будівлі комунальної власності, де розміщають тимчасово переміщених осіб. Вже перераховано 4,3 млн грн таких коштів, - сказав Віталій Коваль.

Також додав, що за час війни Рівненщина прийняла, поселила і обігріла понад 78 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Із них 50 тисяч обрали нашу область своїм другим домом.

Очільник області зазначив, що із початку осені постала ще одна потреба – забезпечення внутрішньо переміщених осіб теплими речами. Додав, що питання вирішується.

Нагадаємо, внутрішньо переміщені особи, які покинули місце постійного проживання у зв’язку з широкомасштабним вторгненням рф в Україну, отримують допомогу на проживання від держави у розмірі 3 тисячі гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю, та у розмірі 2 тисячі гривень на кожну іншу особу.

Про це повідомили в Рівненській ОВА.

Читайте також: На Рівненщині з 24 лютого й по сьогодні працевлаштовано 130 медичних працівника з числа ВПО