Герої не вмирають, доки про них пам'ятають. На Рівненщині відкрили меморіальну дошку у школі, де навчалася Катерина Ступницька - Герой України посмертно. Вона загинула 8 березня цього року поблизу Макарова на Київщині. Аби увіковічнити подвиг військового медика, освітній заклад у селі Коловерти тепер носитиме її ім'я. Були на урочистостях і наші журналісти.

Невеличка школа у селі Коловерти на Рівненщині. Тут навчається 77 дітей. І саме тут навчалися два героя України: Ігор Гордійчук та Катерина Ступницька. Остання отримала це звання нажаль, посмертно. А це клас у якому навчалася Катерина. її класна керівниця Оксана Свередюк згадує, дівчина Була відповідальною та успішною ученицею. З малих років мріяла бути медиком.

У Коловертах день знань проходить з подвійною відповідальністю. Бо у школі відкривають меморіальну дошку Катерині Ступницькії. Ба більше тепер навчальний заклад названий її іменем.

Закінчивши школу Катерина Ступницька вступила до медколеджу. У віці 20 років вирішила стати військовим медиком. Вона не раз була на передовій, врятувала чимало життів захисників. Навіть коли контракт закінчився, Катя не довго пробула у тилу, перепідписавши контракт з ЗСУ.

Загинула Катерина Ступницька 8 березня цього року. Під шквальним вогнем противника вона змогла евакуювати всіх — і командира, і членів екіпажу танкової роти. Втім, пряме потрапляння у будівлю, яка слугувала медичним штабом, не залишило шансів на життя Катерині. Її, батько згадує, як приводив Катерину у перший клас до цієї школи. Гордий, що навчальний заклад тепер носитиме ім'я її доньки.

Заступник голови Рівненської РДА Олександр Нестерук виступив ініціатором, аби школу в Коловертах назвали іменем Катерини Ступницької та встановили меморіальну дошку. Згадує, як рік тому познайомився з Катериною, коли вручав її нагороди від Рівненської облдержадміністрації. Каже, у дівчини просто горіли очі від справи, якою вона займалася.

Директорка закладу Валентина Хоменко навчала батька та братів Катерини, як і саму героїню. Згадує дівчину, як дуже відповідальну ученицю.

Учні Коловертівської гімназії імені Героя України Катерини Ступницької», обіцяють завжди пам'ятатимуть героїчний подвиг Катерини, яка ціною власного життя дала можливість для них зустріти день знань під мирним небом.

Читайте також: Вшанування пам`яті героя: у Рівненській духовній семінарії освятили меморіальну дошку в честь загиблого випускника (ВІДЕО)