Об'єднані пернатими. На Рівненщині переселенці вирощують курчат. Їх надала громадська організація у рамках проекту. Громади знайшли родини, які їх прийняли. Таким чином люди, які постраждали від війни вчаться фермерству, а ще адаптуються на новому місці. Спільна справа об'єднала мешканців сходу та заходу. Як переселенці доглядають за пернатими, дивіться далі у сюжеті.

Віра Митрофанівна щодня доглядає за своїми курчатами. Має біля трьох десятків. За два місяці пернаті вже добряче підросли.

Доглядати за господарство для жінки звична справа. Адже все життя прожила у селі на Харківщині. Там мали город та домашню птицю. Каже, ніколи з рідного села нікуди не їздила. Не сподівалась, у свої 73 роки опинитись на заході України.

На Рівненщину пані Віра приїхала з донькою та її родиною. Будинок надали місцеві мешканці. З рідного села виїхали на початку березня. Тікали від обстрілів.

Родина полишила все і навіть господарство і виїхала на Рівненщину. Зв'язку з рідним селом зараз майже не має. Їхній будинок вцілів.

Вже пів року люди з Харківщини адаптовуються на Дубенщині. Спершу допомагали місцеві, а тепер мають все своє. Харчуються з городу, який власноруч посадили.

А ще переселенцям на Рівненщині надали курчат. У Повчанській громаді їх отримали понад тридцять родин. А все, аби люди вчились фермерству та краще адаптовувались на новому місці.

Пташенят та все необхідне для їхнього вирощування надали для переселенців волонтери з громадської організації. Загалом на Рівненщині понад сотню родин отримали пернатих. За задумом волонтерів, люди зі статусом ВПО не просто щось отримують — так реалізується їхнє бажання докладати до справи власні зусилля і в майбутньому заробити.

Для переселенки Віри Митрофанівни, вирощування птиці стало віддушиною. Родина планує зимувати на Рівненщині. Радіють, що тепер мають і власні запаси їжі. Вірять, що скоро повернуться додому, на Харківщину у власне українське село і будуть ділитись досвідом фермерства на Рівненщині. 

Читайте також: На Рівненщину релокувалися 38 підприємств