Відеозв'язок замість шкільної парти та лінійки. Сьогодні рівненські школярі розпочали новий навчальний рік. Перше вересня та перший урок- пройшов дистанційно. Втім, освітяни та батьки активно готуються до очного навчання. Як пройшло свято першого дзвоника - дізнавались наші журналісти.

Класний керівник Леся Рибчак. Цьогоріч, для її першокласників День Знань та перший дзвоник проходить онлайн. Тема вступного уроку - "Ми українці, честь і слава незламним." Розпочинається з хвилини мовчання та пояснення, чому замість звичної шкільної лінійки, діти змушені розпочати навчальний рік вдома.

У ліцеї під номером тринадцять до першого класу цього року пішло 169 учнів. Сформували 5 класів. Заступник директора Тетяна Бардаш розповідає, нині діє санітарний регламент. Що передбачає тривалість безперервної роботи з учнями перших класів лише 10 хвилин. Далі - 25 хвилин учні працюють в асинхронному режимі. Тобто, виконують вправи у робочому зошиті, або ж працюють з підручниками.


Для учнів старшої школи перший урок має ту ж тематику. Вчителі розповідають, варто пам'ятати завдяки кому став можливим старт нового навчального року.

Більше - дивіться у сюжеті.