Так вирішили депутати у Дубровицькому районі. Підопічних соціального центру, який згорів півмісяця тому, розмістять у Висоцькій дільничній лікарні. Її реконструкцію вже розпочали. Після перебудови, терапевтичного відділення у закладі не стане, натомість з'явиться притулок. Місцеві проти нових сусідів, відстоюють стаціонар. З амбулаторією, яку теж зачепив вогонь, проблем менше.

Ця картотека, чи не єдине, що врятували з амбулаторії, у селі Біле. Вона працювала поряд з притулком, який спалахнув 11 липня. Тепер 17 лікарів та медсестер закладу в приймах у ФАПі села Милячі. Із погорільцями тут по-братськи поділилися і кабінетами, і інструментами. А от у Висоцьку, де під притулок вирішили реконструювати дільничну лікарню, не все так безхмарно, як у Милячі. Ще два тижні тому запевняли: цілий поверх закладу пустує. У цій частині й запропонували облаштувати соціальний центр. Виявилося, через хоспіс закрили відділення стаціонару на 25 ліжок.

Частина жителів села проти лікування у Дубровицькій ЦРЛ. Хвилюється, як буде після реконструкції донька Маргарити. Разом із чоловіком живуть в Естонії. В Україну навідуються раз на рік. Частині селян байдуже до реконструкції дільничної лікарні.

Незадоволення місцевих у закритті стаціонару почув губернатор. Пообіцяв у всьому розібратися. Якщо побачить необхідність у роботі відділення, його не закриють. Але й притулок у лікарні все ж дороблять.

Доцільність роботи відділення терапії керівник області запитає на сході 11 сіл, які обслуговує Висоцька лікарня.