Готувати продуктові набори волонтерки Рівненщини почали з перших днів широкомасштабного російського вторгнення в Україну. Щодня після роботи вони збираються і пакують сухпайки.

До складу сухпайків входять канапки із салом, сушені фрукти, сир, печиво, горіхи та енергетичні батончики. Готові набори пакують у вакуумні пакети та передають захисникам на фронт. Ідею з виготовлення таких пакунків волонтери побачили у Facebook. Про це пише АрміяInform.

"На передовій хлопці не завжди мають можливість готувати собі їсти. І, наприклад, якщо взяти розвідників або снайперів, вони йдуть надовго, і в них має бути такий сухпайок, який зберігатиметься дуже довго та не займатиме багато місця, - розповідає волонтерка Олена Смірнова. - Мій чоловік з 2014 року захищає країну, він трішки був вдома, але з першого дня, коли розпочалась війна, пішов знову. Зараз - на передовій".

Деякі продукти купують волонтерським коштом, а деякі приносять односельці.

"Ми збираємось по вечорах, тому що вдень є своя робота. Живемо в селі, маємо тепер городи та господарство, і коли підганяємо всю роботу домашню, приходимо сюди на години дві-три. За цей час виготовляємо 200 таких сухпайків, - каже волонтерка Ганна Тимощук. - У нас є наразі автомобіль, який проплатив один із наших друзів, і ми готуємось цю машину завантажити. Вона відправиться на передок. Крім того, поїде ще один бус з усім необхідним для наших хлопців".

Читайте також: У Рівному безкоштовне борошно роздали не лише жителям міста, а й медустановам