З Московського патріархату перейшли до ПЦУ. У селі Борщівка на Рівненщині, прихожани місцевого храму зі своїм настоятелем, вирішили приєднатись до складу єдиної помісної православної церкви України. Рішення прийняли одноголосно. А все через війну і не лише. Дмитро Тригубець з подробицями.

Храм у селі Борщівка Свято Михайлівської парафії. Віряни села, на чолі зі своїм настоятелем протоієреєм Валерієм Палаєвським вирішили звернутись до архієпископа Рівненського та Острозького Іларіона з проханням прийняти їх до складу Української помісної православної церкви.

Громада села рішення прийняла одноголосно. Віряни кажуть, зробити це можна було і раніше. Особливо, зважаючи на повномасштабну війну з росією, мають надію - їх позиція стане прикладом і для інших.

Вже в суботу, 5 березня, з благословення Владики Іларіона, за участі усього Костопільського духовенства були піднесені особливі молитви за людей та військо. Ірина Рахильчук прихожанка храму, каже рішення надзвичайно важливе для села.

Настоятель храму у Борщівці каже, одною із причин також є подекуди невизначена позиція духовенства у Московському патріархаті саме Поліського регіону.

Село Борщівка одне з одинадцяти у складі Малолюбашанської територіальної громади. Чисельно: храмів Православної церкви України тут більше від Московського патріархату. Голова громади каже: головне завдання в такий складний час - це унеможливити будь-які конфлікти на релігійному грунті. Адже це може зіграти тільки на руку агресору.

Читайте також: Актори Рівненського драмтеатру змінили свою діяльність: допомагають військовим та людям із зони бойових дій (ВІДЕО)