Дедалі частіше на коронавірус хворіють діти. Через це лікарі закликають батьків вакцинувати і їх. Нагадаємо, нині усі охочі підлітки з 12 років можуть імунізуватися. Однак, бажання виявляють далеко не усі. Сьогодні, 10 лютого, в ЦПМСД "Центральний" вакцинуватися прийшло двоє братів - 14 та 17 років. Чому хлопці зважилися на такий крок, дивіться у сюжеті Ольги Данілюк.

Чотирнадцятирічний Станіслав та сімнадцятирічний Вадим підписують добровільну згоду на вакцинацію від COVID-19. Потому в кабінеті щеплень отримують свою першу дозу препарату. Яка, сподівається молодший з братів - Станістав, в разі виникнення хвороби допоможе уникнути тяжких наслідків.

Добре почувається після вакцинації і його старший брат Вадим. Удвох хлопці вирішили прийти на цю процедуру заради моральної підтримки один одного.

Сама ж мама підлітків вакцинувалася ще навесні. Тому жодних пересторог щодо вакцинації дітей від COVID-19 не мала.

Бонусом є і тисяча гривень після повного курсу вакцинації. І на що її витратити, хлопці уже придумали.

Для лікарів вакцинація підлітків - можливість запобігти поширенню нового штаму коронавірусу - "омікрону", який, здебільшого, уражає дітей.

І в ЦПМСД "Центральний" вакцинували уже понад сотню дітей віком від 12 до 17 років. Щепитится підлітки можуть у тих самих пунктах вакцинації, що й і дорослі. 

Читайте також: Вакцинація вагітних проти COVID-19 безпечна, - Рівненська ОДА