Зміни до бюджету, 60 мільйонів на теплопостачання та політичний популізм. У Рівному завершилася п’ята чергова сесія міської ради. На ній депутати розглянули більше 140 питань. Які ще цікаві моменти та питання розглядали міські обранці на засіданні, далі розповість Павло Невесенко.

Перед початком сесії Олександр Третяк, вочевидь, писав пост у соцмережі в телефоні. Сергій Васильчук подивився на годинник, мовляв, варто вже починати. Не обійшлося і без міцних депутатських обіймів та смішних історій від Катерини Марчук. А на початку сесії було вже не до сміху. Депутати голосували за зміни до бюджету. Обранці виділили чергові 38 мільйонів гривень для «Рівнетеплоенерго» на компенсацію різниці у тарифах на теплопостачання. Ще 24 перерахують комунальним підприємствам для розрахунків за комунпослуги. Олександр Третяк бідкається.

А ось на що гріх бідкатись міському голові Рівного так це на свої статки у 2021 році. За даними громадської огрганізації "Антикорупційний штаб", за минулий рік очільник Рівненської тергромади отримав більше 611 тисяч гривень зарплати, 262 тисячі премії та 126 тисяч у якості допомоги. З такою заробітньою платою останній посідає 6 місце серед міських голів обласних центрів України. Відповідає на це Олександр Третяк просто, він відкритий і прозорий. Наголошує, це ж не він сам собі нараховує зарплату та премії. Як то кажуть: "і я не я, і хата не моя".

Не обійшлося на засіданні і без закидів депутатів своїм політичним опонетам. Павло Алексєвич з партії "Європейська солідарність" анонсував збір підписів про відставку міністра внутрішніх справ, директора ДБР, міністра освіти і науки та заступника керівника офісу президента. Мовляв, у "зеленої" влади багато прорахунків.

Честь "зеленого мундира" взялася відстоювати депутатка від "Слуги народу" Олександра Коваленко. Мовляв, такі заяви Павла Алексєвича це звичайний популізм. А рівненським депутатам першочергово варто звертати увагу на проблеми нашої територіальної громади, а не центральної влади.

А Володимир Хомко з фракції "За Майбутнє", вважає, що у Рівнераді варто зменшити кількість депутатів. Та додав, те, що вони проходять до ради по партійних списках нищить місцеве самоврядування.

Невідомо скільки потрібно депутатів для якісної роботи на благо Рівненської громади. Втім, роботу присутніх сьогодні ось ця жінка, яка чи не щосесії приходить до депутатів по допомогу, оцінила наступним чином.

Можливо, "побожно працювати" - це коли очільник міста за попередній рік отримав вдвічі більшу зарплату, ніж Президент України, або ж нараховувати премії усім керівникам незалежно від того заслужила на це людина чи ні. Питання, як зазвичай, риторичне і відкрите.

Читайте також: З власного бюджету: медзаклади Рівненщини мізкують, як доплачувати медикам і утримувати пацієнтів (ВІДЕО)