Каси лікарень спорожніли. У січні Кабінет Міністрів ухвалив постанову про підвищення зарплат медпрацівникам. 20 тисяч гривень лікарям, 13 500 іншому медперсоналу. Щоправда це не підвищення зарплат. Кабмін своєю постановою рекомендував керівникам закладів доплатити своїм працівникам. Тепер лікарні бідкаються, де брати гроші. Адже окрім зарплат, потрібно ще утримувати пацієнта і розвивати заклад. Яка ситуація у лікарнях Рівного, дивіться далі.

Рівненська міська лікарня. Опорний заклад у боротьбі з ковід вже не перший рік. Наразі тут майже 250 коронавірусних пацієнтів. Підвищені зарплати тут отримали, кажуть медики.

Щоправда така ситуація не всюди. У Рівненській міській лікарні номер 2 за січень медики поки отримали лише аванс. Бо не вистачає коштів. Чекають дофінансування з НСЗУ.

А от для прикладу, у Славуті, що на Хмельниччині, міська лікарня взяла кредит, аби виплатити зарплату працівникам. Бо не отримала фінансування від НСЗУ. Майже два мільйони гривень лікарня Славути позичила у державного банку. Сподіваються, за день-два кошти від НСЗУ надійдуть. Ними просто перекриють позику.

Нагадаємо, у січні Кабінет Міністрів ухвалив постанову про підвищення зарплат медпрацівникам. 20 тисяч гривень лікарям, 13 500 іншому медперсоналу. Щоправда це не підвищення зарплат. Кабмін своєю постановою рекомендував керівникам закладів доплатити своїм працівникам.

Медики справді розгублені. Думають, де брати гроші далі.

У лікарнях невистачає власних коштів на зарплати та інші потреби. За січень всі медичні заклади Рівного виплатили кошти своїм працівникам відповідно до постанови Кабміну. Але це не підвищення зарплат, а кошти з бюджету лікарні. Як триматись далі - не знають. Кажуть, якщо ситуація не зміниться, всі її масштаби на собі відчують пацієнти. 

Читайте також: На Рівненщині зроблено вже майже 825 тисяч щеплень від COVID-19