Спершу провели аукціон та за безцінь здали приміщення рівненського онкодиспансеру в оренду, а нині хочуть відчужити та приватизувати. Депутати Рівненської обласної ради досі не можуть визначитись щодо подальшої долі приміщення протипухлинного центру. Незабаром там може з'явитись приватний діагностичний центр. Принаймні, так хоче частина обласних обранців. Що про це думають у самому медзакладі, дивіться далі у сюжеті.

Рівненський обласний протипухлинний центр. На його території знаходиться напівпідвальне приміщення. Раніше тут зберігали радіоактивні відходи, проте зовсім скоро там може з'явитись приватний центр діагностики. Питання приватизації комунальної власності винесли на сесію 17-го грудня.

Приміщення востаннє використовували за призначенням ще в 2006-ому. Коли під час терапії пацієнтів з онкологією використовували радіоактивні елементи. Нині підходи до лікування змінились. Тож головний лікар медустанови каже, приміщення закладу більше не потрібне.

Якщо центру приміщення більше не треба, а призначення буде цільовим, то здавалося б і проблеми ніякої немає. Однак те, у який спосіб чиновникам вдалось наблизити ціль власника мережі приватних діагностичних центрів, викликає ряд запитань.

На засіданні звучали різні думки. Вже в ефірі телеканалу "Рівне 1" 22 грудня Сергій Кондрачук заявив, його команда в обласній раді до таких питань підходить прозоро, через відкриті аукціони.

От тільки аукціону не буде. Депутати за приватизацію не проголосували. Голосів "ЄС" та "Слуг народу" не вистачило. Проте звернемо увагу на інші торги - ті, на яких цьогоріч приміщення і віддали в оренду. У них брала участь лише одна фірма - "МДЦ ЕКСПЕРТ". Вона займається приватною медичною практикою, у Рівному подібних компаній з десяток, однак вже 5 квітня аукціон з одним учасником закінчився - підписаним договором. Згідно з ним компанія за 1 600 гривень на місяць отримала приміщення у користування. Також має право проводити поточний чи капітальний ремонт майна. Тобто здійснювати невід'ємні поліпшення.

На ці роботи фірма "МДЦ ЕКСПЕРТ" витратила понад сто тисяч гривень. Це може стати суттєвим аргументом, якщо орендар вирішить приватизувати майно через суд. Адже поки що депутати, які і мають поставити крапку в цьому питанні, не можуть дійти згоди.

До слова, фірма, яка нині орендує приміщення - вже має у власності діагностичний центр на території Рівненської обласної лікарні. Чи з'явиться такий і біля протипухлинного центру - поки невідомо, проте цілком ймовірно - це питання і далі будуть виносити на розгляд обласних обранців.

Читайте також: Рівненський військовий госпіталь отримав сучасний рентгенкомплекс