Медичний заклад отримав електронно-оптичний перетворювач (ЕОП) - це вакуумний фотоелектронний прилад для перетворення невидимого оком зображення.

Виріб іноземного виробництва і придбаний за кошти Міністерства оборони України, повідомляють на сайті АрміяІнфо.

«Цей апарат значно розширить спектр травматологічних операцій. За його допомогою можливо проводити рентгенологічні дослідження судин, - розповів заступник начальника Рівненського військового госпіталю з медичної частини підполковник медичної служби Тарас Скрига. - На відміну від своїх ще радянських аналогів, цей рентгенкомплекс зменшує в рази час оперативного втручання. Одні маніпуляції відбуваються в режимі реального часу, на інші військовим лікарям потрібні секунди, а не години».

Як розповідають лікарі, на заході України таким медичним обладнанням укомплектований Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові, де надають спеціалізовану й високоспеціалізовану медичну допомогу. Від сьогодні й Рівненський військовий госпіталь має все для цього необхідне - обладнання та підготовлений військово-медичний персонал, а це - хірурги й травматологи з чималим досвідом.

Читайте також: У під'їзді будинку на Рівненщині знайшли чоловіка з переохолодженням