Два місяці без світла. У Рівному чоловіку відключили електропостачання у кімнаті гуртожитку. А все через борги. Останній декілька років не сплачував гроші за послуги, тому що платіжки приходили не на його прізвище. Коли борги сплатили, електропостачання все ж не відновили. Чому, дивіться у наступному матеріалі.

Це пан Костянтин. Він живе у кімнаті одного з рівненських гуртожитків. І ось вже 2 місяці як у його оселі немає світла, яке відключили через несплату за спожиту електроенергію. Чоловік каже, не сплачував платіжки, тому що вони приходили не на його прізвище і не на прізвище рідні, в якої він проживає.

Виявляється, прізвище, яке назвав Костянтин Гаврон, належало попередньому власнику житла, який вже помер. Власницею є його родичка, яка зараз за кордном, а проблеми з кімнатою вирішує її син.

Далі усі борги були сплачені, а світла немає, розповідає Денис. Як з'ясувалося, на відновлення постачання електроенергії потрібно було укласти новий договір з новим власником. І тут виникла проблема, оскільки власниця помешкання в іншій країні.

Виявляється, що сплачені були не всі борги. Це і гальмувало процес відновлення електропостачання, якщо не брати до уваги необхідність переукладання нового договору. Поки не було світла, пана Костянтина виручала сусідка.

У Рівнеобленерго про ситуацію знають. Кажуть, за цією адресою систематично не сплачували за спожиту електроенергію. Тому і відключили електропостачання. Також підтвержують, що всі борги були сплачені, окрім одного, ще за 2018-ий рік.

Новий договір уклали сьогодні, 30 листопада, тож є всі підстави для відновлення електропостачання. Такої ситуації можна було уникнути, аби усі платіжки були сплачені вчасно. До слова, на момент виходу сюжету в ефір, в оселі пана Костянтина світло вже з'явилося. 

Читайте також: Три сміттєвози за понад 10 мільйонів гривень: у комунального підприємства Рівного з`явилась нова техніка (ВІДЕО)