У Рівному нові автомобілі марки "Ford" взяло у лізинг комунальне підприємство КТП 1728. Усі вони 21-го року випуску, та мають свої технічні особливості. Чи допоможуть вони якісно вплинути на послуги з вивезення сміття, та чи готове підприємство зіткнутись з минулорічними проблемами, які виникли в зимовий період - дивіться далі у сюжеті.

Комунальне підприємство у Рівному придбало нову техніку. Йдеться про три сміттєвози марки "ФОРД". Ці автомобілі КАТП 1728 взяло у лізинг, іншими словами в кредит. Водій Тарас Бізюк невдовзі стане одним з тих щасливчиків, які сядуть за їх кермо.

За його словами, якщо функціонал від іншої наявної у підприємства техніки відрізняється не сильно, то у салоні новенького авто відчуває себе більш комфортно.

Усі вони 21-го року випуску. Їх загальна вартість близько 10 мільйонів гривень. Вартість одного такого - 101 тисяча євро.
В характеристиках цих авто вказано - вони можуть за маршрут забирати близько сотні контейнерів. Директор КАТП 1728, Сергій Марчук зазначив - чи відповідатиме це дійсності - буде видно лише на практиці.

За його словами, КАТП вже зробило перший внесок у розмірі 2-ох мільйонів гривень. Каже - нині підприємство не збиткове. Щоб так було і далі щороку необхідно переглядати тарифи на вивіз сміття, говорить Сергій Марчук. До слова, в останнє це робили першого червня цього року. Він склав майже 19 гривень для мешканця багатоквартирного будинку та 21 гривню, 73 копійки для індивідуальної забудови.

Нині на комунальному підприємстві - 41 одиниця техніки. З них сміттєвозів вже 14. Актуальне питання - доїзд таких авто до самих контейнерів у дворах багатоквартирних будинків. Взимку минулоріч - цьому часто заважали припарковані там автівки та чималі снігопади. Міська влада планує вплинути на ситуацію завдяки - діалогу, зокрема з головами ОСББ. А на проблемних ділянках - хочуть встановити знаки та зробити одностороннє паркування.

Щодо наступних планів керівництва підприємства - хочуть закупити автівки з функцією мийки контейнерів. За словами начальника є також необхідність у сміттєвозах та бортових автомобілях. Адже окремій техніці на підприємстві - уже більше 40-ка років.

Читайте також: На Рівненщині оголосили штормове попередження через сніг і ожеледицю