В обласному музеї покажуть фото православних храмів Рівненщини минулого століття.

Першого травня о 12:00 год в Рівненський Обласний Краєзнавчий Музей відбудеться відкриття виставки "Православні храми Рівненщини на фото 1950 року".

Гостей запрошують побачити унікальні знімки церков, частини з яких вже немає.

За словами старшої наукової співробітниці сектору обліку музейних цінностей Галини Данильчук, колекцію фото передав кілька місяців тому місцевий священник. Знімки, ймовірно, були зроблені у 1950-х роках за вказівкою радянської влади, коли намагались облікувати усі храми нашої області.

Всі отримані фотографії були проаналізовані та опрацьовані працівниками музею. Деякі з зображених храмів було важко ідентифікувати, тож залучали громадськість через соціальні мережі. Частину церков вдалося упізнати, однак деякі з них ще лишаються невідомими. Вони також будуть представлені на виставці, де, можливо, відвідувачі допоможуть їх ідентифікувати.

Загалом експозиція налічує 150 із 300 зібраних світлин. Вони невеликі за розміром та різної якості. Їх класифікували за районами, які існували на Рівненщині у 1950-х роках. Архівні документи свідчать, що на той час область складалась з 30 районів.

В музеї запрошують всіх охочих відвідати виставку та долучитися до відкриття сторінок історії рідного краю.

Стаття за матеріалами Рівненської обласної ради.

Читайте також: У Рівному терміново потрібні донори крові