У ній оновили систему опалення, а також змонтували ліфт, пандус і санвузол для маломобільних людей. Як нині виглядає заклад - бачила Яна Євтушок.

Олена Гумінська працює в обласній бібліотеці віднедавна. Розповідає, неодноразово чула від колег про те, як раніше тут було холодно та некомфортно працювати.

Нині, книгозбірню вже реконструювали. Тут замінили вікна та фасад будівлі, оновили систему опалення, а також змонтували ліфт. Великий акцент в реконструкції зроблений і на інклюзивності. Зокрема, облаштовані пандус та санвузол для маломобільних груп населення.

Роботи на об’єкті розпочалися ще в 2016 році. У 2019 - обласну бібліотеку включили в президентську програму і виділили 11,5 млн грн. Зокрема, до співфінансування долучилася обласна рада.

Реконструйовану будівлю закладу відкрили разом з обласними депутатами. Останні переконані, завдяки модернізації енергоефективність бібліотеки підвищиться на третину.

Чиновники зауважили, в планах є також реконструкція й інших культурних об'єктів. Таких як Рівненський краєзнавчий музей та музично-драматичний театр. 

Читайте також: У Рівному вперше встановлять пам’ятник репресованим (ВІДЕО)