Погано бачить, чує і майже не ходить. На одному з підприємств у Сарненському районі, чоловік отримав травми на виробництві. Працював головним механіком на Вирівському щебеневому заводі. Чоловіка придавило навантажувачем. Зараз він у лікарні. Рідні кажуть, до батька їх не пускають, не йде на контакт і керівництво заводу. Постраждалий потребує дорогого лікування. У родини таких грошей не має. Юрій Чорнобривець розбирався у ситуації.

21 серпня на Вирівському щебеневому заводі, що на Сарненщині, стався нещасний випадок. Головний механік підприємства Юрій Величко на роботі отримав важкі травми. Син потерпілого розповідає, що батька, на виробництві придавило навантажувачем.

Додає, на завод викликали швидку, але нікого з рідних про випадок не повідомили. Сім'я дізналася про інцидент згодом, коли зателефонували знайомі. Далі Юрія Величка перевезли у Рівненську міську лікарню. Однак, рідних до нього не пускали, тому що у відділені карантин.

Адвокатка потерпілого не розуміє, чому рідних у лікарню не пускають, а працівника підприємства пропустили.

Травмований чоловік перебуває у відділенні нейрохірургії рівненської міської лікарні. Лікар каже, стан пацієнта середньої важкості.

Того дня рідним так і не вдалось побачити свого хворого родича. Не пустили у палату і журналістів. Згодом травмованого чоловіка санітарки все ж вивезли на візку у двір лікарні. Рідні, вперше за довгий час, після нещасного випадку, побачили свого батька та чоловіка.

Юрій Величко пригадав, як усе було. Розповідає, перебував у дробильному цеху, і саме робив заміри пластин для технологічного процесу. І раптом на нього почав їхати навантажувач.

Адвокат потерпілого Марія Лук'янова каже, що слова лікаря її збентежили, оскільки спочатку лікар говорив, що стан хворого ніколи не був важким, а потім сказав зовсім інше. Додає, що підприємство відразу виплатило Юрію Величку дві суми- 25 тисяч і 30 тисяч гривень. Каже, цих грошей ледве вистачило на перші дні лікування. Попереду дороговартісна реабілітація, на яку у місяць потрібно 100 тисяч гривень.

На підприємстві де стався нещасний випадок, журналістів на місці зустрів охоронець. Повідомив - директор у відрядженні, головного інженера теж не має. Телефоном керівник підприємства повідомив, що жодного тиску на механіка не вчиняють.

Те, що Юрія Величка притиснув наватажувач, підтверджує охоронець заводу.

У Сарненському відділенні управління фонду соціального страхування, повідомили, що інформацією володіють тільки зі ЗМІ і направили у Рівненське управління Держпраці. В управлінні ми почули схожу відповідь, яку раніше озвучив директор заводу.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження. Але підозру ще нікому не висунули. Бо незакінчене розслідування комісії. Наразі постраждалий Юрій Величко, перебуває у лікарні. Каже, не бачить на одне око, погано чує, важко ходити та дихати.

Додає, що у такому стані поїхати на завод і дати покази не може. Чоловіку потрібно пройти дороговартісну реабілітацію. Тому родина чекає допомоги від підприємства, де стався нещасний випадок. А на заводі чекають висновків комісії, щоб зрозуміти яким чином травмувався чоловік. От і виходить замкнене коло. Але часу чекати не має. Родина боїться, що справу перекваліфікують і напишуть, що головний механік постраждав внаслідок нібито власної необережності. В такому випадку, потерпілий не отримає гроші на лікування, а в родини таких коштів теж немає. 

Читайте також: Рівнянин, який розливав спиртне у гаражі, постане перед судом