За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно рівнянина, якому інкримінують незаконне виготовлення алкогольних напоїв ( ч. 2 ст. 204 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік організував протиправний бізнес. Зокрема, в одному з гаражних кооперативів Рівного він облаштував цех із виготовлення алкогольних напоїв.

Незаконну діяльність правоохоронці припинили у серпні цього року. Тоді, в ході обшуків у «бізнесмена» виявлено та вилучено майже 5,5 тонн спирту, спиртосуміші та коньяку в пластикових бочках і каністрах, а також обладнання для виготовлення алкоголю. Жодних документів на свій товар чоловік не надав.

Орієнтовна вартість вилучених алкогольних напоїв – 1,5 млн грн. Рішенням суду на це майно накладено арешт.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ ДФС в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це йдеться на сайті Рівненської обласної прокуратури

Читайте також: На Рівненщині можуть запровадити обов`язкову вакцинацію від коронавірусу