Рівне в заторах вже 16 добу. Усе через будівництво кільця на перехресті Дубенська-Макарова. Там перекрили рух для усього автомобільного транспорту. Для водіїв створили схему об'їзду поза обласним центром, однак користуються нею, останні не охоче. У той час місто потонуло у кількості автотранспорту. Тож в обласній адміністрації скликали робочу нараду, яка має змінити ситуацію та розвантажити місто. В який спосіб це планують зробити - знає Катерина Савченко.

У Рівному на перехресті вулиць Дубенська Макарова зупинений рух автотранспорту від 10 серпня. Тут на потенційно небезпечній ділянці дороги облаштовують кільце. І відтоді Рівне дізналося, що таке затори.

Для автомобілістів, зокрема водіїв великогабаритного транспорту, розробили об'їзну схему руху. Бо транзитом щодня через місто проїздить 13 тисяч автомобілів.

На ділянках шляху дорожні знаки, які забороняли проїзд великогабаритному транспорту на момент ремонту, закрили чохлами. Щоправда це певно комусь заважало.

Сільська голова Великоомелянської територіальної громади Алла Карпюк не виключає, що це справа рук місцевих жителів. Мовляв, останні налаштовані вороже, бо ж об'їзний шлях пролягає повз їх домівки, а тротуарів, облаштованих узбічч та пішохідних переходів, немає. Та й дорога не надто розрахована на великий потік автотранспорту.

Втім, жителів громади просять потерпіти. Бо ж розглядають у владних кабінетах і можливість відкриття реверсивної смуги руху. Хоча б на вулиці Дубенській. І це значно розвантажить і місто, і дороги в сільській місцевості. Однак, представники міського управління капітального будівництва заперечують, навіть одна відкрита смуга на ділянці облаштування кільця відстрочить усі терміни виконання робіт.

Поліцейські кажуть, теоретично це можливо. Втім, лише після завершення комунальними службами заміни комунікацій. Однак, це і справді продовжить термін виконання робіт. Планують в обласній адміністрації облаштувати ще один альтернативний шлях обїзду міста. Пролягатиме він через Шпанівську територіальну громаду. Однак там є міст у аварійному стані та значна ямковість на дорогах. Це планують змінити.

Такі дії повинні покращити ситуацію із заторами у Рівному під час будівництва кільця. Бо ж з 1 вересня потік автомобілів у місті прогнозують експерти значно зросте. Тому усі варіанти розвантаження обласного центру важливі. 

Читайте також: Ректори вишів розповіли про недофінансування освіти на Рівненщині (ВІДЕО)