Та ж сама проблему щороку. В Україні знову нарікають на зменшення кількості державних місць. Зокрема, і на Рівненщині. Ректори двох національних університетів розповіли про про недофінасування. Більше про це в сюжеті Анастасії Ковальчук.

 

Недофінансована освіта. Українські виші чи не щороку стикаються з тією ж проблемою. Обсяг держзамовлень на деякі спеціальності зменшуєьться. До прикладу, у Національному університеті "Острозька академія" кількість державних місць цього року зменшилася на 10%. Ректор академії зазначив, що така ж ситуація по всій Україні.

Як пояснили в управлінні освіти, держава зацікавлена фінансувати вузькопрофільні виші. А міксів різних спеціальностей бути не повинно. Ігор Пасічник вважає свою формулу Міністерство повинно переглянути.

Ректор Національного університету водного господарства та природокористування не заперечує, що і в них зменшилося держазамовлення.

Очільник обласного управління освіти і науки каже, зменшенню державних місць в університетах є пояснення.

Петро Коржевський каже, цей процес хоч і болючий, але неминучий. Додає, що в Україні не потрібно такої великої кількості вищих навчальних закладів. Зокрема і на Рівненщині. Журналісти поцікавилися що ж тоді варто закрити. Але очільник обласного управління освіти відповів, що над цим треба думати.

Читайте також: Оптимізація шкіл, обсяги держзамовлень та вакцинація: на Рівненщині відбувся освітній форум (ВІДЕО)