Рівненські патрульні проводять весняний огляд доріг, вулиць та залізничних переїздів. Інспектори перевіряють стан покриття, наявність дорожніх знаків, розмітки, визначають недоліки у найбільш небезпечних ділянках руху. З ними інспектувала і наша знімальна група. Катерина Савченко вже знає результати.

Вулиця Пересопницька у Рівному, залізничний переїзд. На перехресті з усіх боків патрульні поліцейські оглядають дорожнє покриття та тротуари, перевіряють стан та наявність дорожніх знаків і розмітки, слідкують, чи забезпечена необхідна видимість та освітлення. Перевіряють роботу шлагбаумів та світлозвукової сигналізації. Навесні вони оглядають усі без винятку залізничні переїзди. На проїжджій частині помічають чималеньку яму, вимірюють ширину та глибину.

На цьому ж таки перехресті проблеми є і з однією кришкою калалізаційного колодязя.

А ще стерта дорожня розмітка та не зовсім вірно розміщені дорожні знаки.

Є і нші недоліки на залізничному переїзді, котрі виявили патрульні під час весняного комісійного огляду.

Усі порушення патрульні ретельно фіксують. Після огляду складуть акт обстеження та зобов'яжуть відповідальних осіб усунути ці недоліки. Термін виконання варіюється від "негайно" до 30 діб. Крім того, відповідальних осіб притягують до адмінвідповідальності. Визначені патрульними прогалини мають виправити служба автомобільних доріг, міськшеу, комунальники та залізничники. Представники цих служб теж присутні на огляді.

Заступник управління житлово-комунального господарства Володимир Лапюк телефоном повідомив, що чекає на акт, котрий підготують патрульні. Аби не бути голослівним та знати, про які саме недоліки йде мова. Між тим патрульні поліцейські мають перевірити усю вуличну мережу області. Чимало міст та автошляхів вже проінспектували.

А це 40-50 відсотків від усієї необхідної території. Лише за результатами сьогоднішньої перевірки патрульні склали 2 адмінпротоколи на двох посадових осіб. Комісійний огляд на Рівненщині триватиме до 30 квітня. 

Читайте також: В області незабаром запрацює система "Безпечна Рівненщина"