Відучора тимчасово змінили маршрут ковідних пацієнтів до медичних закладів. Бригади швидкої, задля зменшення навантаженості працієнтів з COVID-19 на Рівненську центральну міську лікарню, транспортують рівнян до Здолбунівської, Клеванської районних лікарень. У резерві - ліжкомісця в Острозькій ЦРЛ.

Кожен з цих медичних закладів може прийняти по 6 ковідних пацієнтів з обласного центру. Про це повідомляє Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги.

Станом на 19:00 24 березня госпіталізовано 6 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 до Здолбунівської ЦРЛ, ще - 4 у Клеванську ЦРЛ.

Деякі люди з підозрою або ж підтвердженим діагнозом COVID-19, щоб потрапити до Рівненської ЦМЛ - їдуть в лікарню власним транспортом або ж на таксі, наражаючи інших на небезпеку.

"Якщо ви відчули перші симптоми недуги - зверніться до свого сімейного лікаря по телефону за консультацією. Не ігноруйте погане самопочуття. Не займайтеся самолікуванням. Чимало людей не беруть до уваги симптоми коронавірусу і викликають швидку вже тоді, коли не можуть самостійно дихати. Таким чином зменшують собі шанси на швидке одужання".

Читайте також: Черга на аналіз крові: як у дитячій поліклініці малюки здавали кров?