Спершу черга за ПЛР-тестами, а згодом і на аналіз крові. Йдеться про дитячу поліклініку №3, що на вулиці Грушевського. Напередодні там батьки були змушені тривалий час простояти у довжелезній черзі аби їх діти здали аналіз крові. В поліклініці це спростовують тим, що місць для очікування в коридорі мало. А надвір при несприятливій погоді батьків з дітьми вигнати вони не могли. Ольга Мосійчук продовжить.

Ці фото в одній із соціальних мереж розмістила рівнянка, яка так і не потрапила з дитиною на загальний аналіз крові. Станом на 9 ранку 23 березня там яблуку було ніде впасти. Та й окрім черги, яка простягнулася на увесь коридор, поруч із здоровими дітьми були й хворі.

Але уже наступного дня ситуація в поліклініці змінилася кардинально. І лаборанту доводиться буквально запрошувати наступних відвідувачів. Оскільки їх стало в рази менше.

Втім, бувають дні коли доводиться приймати від 50 до 80 пацієнтів. І найбільший потік людей відбувається переважно зранку та після вихідних. З чим і повязана, ранкова черга 23 березня, кажуть у поліклініці.

Неодноразово здати кров на аналіз у поліклініку приходить і мама з півторарічною Богданою. Каже, черги аби зайти в кабінет не було ні цього, ні попередні рази.

Щойно прийшла та уже готується заходити і депутатка Рівненської обласної ради від політичної партії "за майбутнє" Руслана Потапчук-Чернєнкова. ЇЇ сину Олександру через 2 місяці виповнюється 3 роки, тому на аналіз прийшла з ним для профілактики.

Але щоб в подальшому ситуація із чергами не повторювалася тут ввели талони, аби кожна людина знала на який час їй приходити. Та продовжили забір крові до 14 години.

Ще одним фактором утворення черг, зазначають тут, є мала кількість та площа приміщень, в яких доводиться працювати їх лікарям.

В управлінні охорони здоров`я про проблему дитячої поліклініки №3 знають. Кажуть, наразі вдіяти нічого не можуть. Оскільки до міської влади з цим питанням зверталися уже неодноразово.

А на рахунок черг, при сприятливій погоді пацієнти зазвичай чекають надворі. Оскільки погода 23 березня була несприятлива то усі батьки з дітьми і скупчилися у вузькому коридорі. Додають, подібні ситуації через зростання захворюваності спостерігаються не лише в цій поліклініці.

Читайте також: У Костопільському ЦНАПі надаватимуть 213 адміністративних послуг