Також його частіше виявляють на пізніх стадіях. А все через коронавірус. Люди запізно звертаються у лікарню. Не лише з власної волі, а й через проблеми з доїздом та певні обмеження, які діють в державі внаслідок пандемії. Онкологи кажуть, рак нікуди не дівся. Тому не варто ігнорувати профілактичними оглядами.

Рак нікуди не зник. Наразі на обліку в обласному протипухлинному центрі перебуває майже 25 тисяч хворих. Щорічно фіксують близько 3 тисяч вперше виявлених. Через пандемію, люди вчасно не обстежуються.

З квітня минулого року значно побільшало ургентних операцій. Кровотеча, кишкова непрохідність та інше. Сьогодні в одній операційній - жінка. У неї рак шлунку. За стіною оперують чоловіка. У нього рак прямої кишки.

Майже 60% хворих переживають 5 років після операції, 20% - 10 років. Смертність від раку на Рівненщині одна з найнижчих в Україні. Загалом як і усьому західному регіоні. Помирає біля двох тисяч людей у рік. Найбільше хворих реєструють на півдні області. Найменше у місті Вараш. Бо там проживає відносно молоде населення. Серед різновидів хвороби, поширений рак молочної залози та шлунку. 

Читайте також: Рівне зупинилось у заторах: вулиці не розчищені від снігу, автомобілі грузнуть та буксують