Голову облради можуть змінити. Представники "Слуги народу" у Рівненській обласній раді через суд хочуть скасувати перші рішення нової ради. А точніше кадрові. У політсилі вважають, що під час засідання було порушено регламент. Тому звернулися до суду, аби врегулювати конфлікт. З подробицями Ілля Томашевський.

Посиділи, проголосували і до суду подали. 2 грудня 2020 року під час першого пленарного засідання Рівненської обласної ради було призначено новообраного голову - Сергія Кондрачука. Участь у голосуванні взяли 35 новообраних депутатів обласної ради. З них усі підтримали Сергія Кондрачука. Здавалося б нічого особливого. Втім, через декілька днів депутати оговталися та вирішили, що під час засідання було порушено регламент, тому рішення, які були проведенні - невірні.

Самого ж Сергія Кондрачука у суді не було. Його представниками були адвокати Олег Савич та Катерина Самардак. Остання також є депутаткою облради. Вона вважає позов необґрунтованим. Нібито, через даний позов існує загроза скасування інших вкрай важливих рішень.

Очільник провладної партії на Рівненщині запевняє, що їхнє оскарження стосується лише обрання голови, його заступників та голови бюджетної комісії. Що ж до інших питань, які були прийняті упродовж наступних сесій - все впорядку.

Разом з тим Катерина Самардак запевняє, що позов вони визнавати заперечують. Оскільки Юрій Ліпський по-своєму власному бажанню покинув засідання, попри те що був активним його учасником.

Сергій Кондрачука на засідання у суді не з'явився, але ще раніше посадовець висловився щодо позову у соціальній мережі.

Ймовірно, що пан Кондрачук говорить за наступний момент, який виник на засіданні першої сесії Рівненської облради 8 скликання.

На підготовчому засіданні сторона відповідача подала клопотання стосовно того, аби залучити до справи депутатів обласної ради. Втім, частина депутатів заявила бажання виступити на стороні позивача. Через що колегія суддів відклали засідання на 3 лютого.

Читайте також: Про що говорили депутати Рівненської міської ради сьогодні на позачерговому засіданні?