Депутати Рівненської міської ради теж зібралися на позачергове засідання. У порядку денному розглядали лише одне питання - звернення до органів центральної влади щодо ціни на комунальні послуги та збільшення коштів на субсидії, для пільгових категорій населення. Як завжди не обійшлося без політичних гасел, міряння хто більш значущий, а ще у сесійній залі була нова музика. Більше розповість Павло Невеснко.

Позачергове засідання Рівнеради розпочалося з епік-фейлу. Деякі з депутатів, наприклад Людмила Туровська не змогли проголосувати через нову музику під час голосування порядку денного.

А розглянути місцеві обранці мали зверненння до центральних органів влади, щодо збільшення видатків на виплату пільг і житлових субсидій пільговикам на оплату комуналки. З відповідною ініціативою виступила фракція Європейська солідарність. Втім, не обійшлося без політичних ігор і закидів. Павло Алєксевич звинуватив нинішню владу та президента Володимира Зеленського, адже той збільшує видатки на себе та державне управління справами.

Клір партії зобов'язує, і за правилами політичних дуелей керівник фракції "Слуга народу" Віталій Коваль парирував удар. Мовляв ситуація, яка нині склалася з підвищенням тарифів на комуналку дісталася чинній владі від попередників.

І поки місцеві обранці мірялися своїми політичними гідностями, ненароком помітили, що звернення не досконале і потребує удосконалення. Відтак взяли перерву. Депутати вирішили внести правки до документу, аби допомогти підприємствам накштал Рівнетеплоенерго.

Після перерви депутати проголосували за видозмінене звернення з усіма правками. Міському голові Рівного Олександру Третяку поставили пряме запитання: скільки він платить за комуналку. Конкретної відповіді не отримали.

Аби почути конкретні цифри коштів звернулися до депутатів міськради.

Були й незадоволені засіданням сьогоднішньої сесії. А саме представники громадськості, яким не дали висловити свою позицію щодо ситуації з тарифами.

Все ж таки проголосоване звернення на сесії направлять до центральних органів влади. Однак, наврядчи це змінить ситуацію з високими цінами на комуналку для рівнян. Якби там не було, зате міські депутати Рівного в черговий раз погралися в політику.

Читайте також: У Рівнераді - нова депутатка