З початку року ціни на комунальні послуги збільшились. Зокрема, 19 січня під стінами Рівненської ОДА зібрались пікетувальники. Вони мітингували проти здорожчання тарифів. Чи підтримали людей депутати на сесії, знає Яна Євтушок.

"Зупинимо тарифний геноцид". З таким гаслом у Рівному під стінами обласної ради пікетували люди. Десятки мітингувальників обурені здорожчанням тарифів на комунальні послуги.

Мітингувальники зібралися перед початком засідання сесії Рівненської обласної ради. Озвучують свої вимоги щодо тарифів. Розповідають, скільки платять за споживання газу.

Поки депутати згадували скільки їхні дружини платять за газ - почалася позачергова сесія. Зареєструвалося 45 обласних обранців. Основне питання у порядку денному - звернення депутатів до Президента України щодо зниження тарифів. Однак, за те, щоб його направити до влади, проголосували всього 32 депутати. Тож це рішення більшість обласних обранців не підтримало.

Опісля 4-годинної позачергової сесії, та трьох перерв депутати Рівненської обласної ради таки підтримали звернення до президента, Кабміну та Верховної Ради щодо зниження тарифів та збільшення видатків на субсидії. Проєкт звернення до верхівки влади України підтримали 45 депутатів обласної ради. 

Читайте також: У Рівному депутати облради підтримали звернення щодо зниження тарифів