У Рівному мешканці декількох будинків протестують проти каналізації у їхньому дворі. Сусіднє з ними підприємство хоче прокласти комунікації через територію двору на Млинівській. Місцеві мешканці певні, що труби від сусідньої фірми, будуть врізатись у їхню каналізаційну систему і забивання не уникнути. Адже каналізацією йтимуть відходи від виробництва. На підприємстві ситуацію спростовують. І на час з'ясування усіх обставин - роботи вирішили припинити.

Пані Олена мешканка будинку на вулиці Млинівській. Жінка занепокоєна прокладанням нової каналізаційної мережі. За її словами, фірма "Нектар", що знаходиться через дорогу від багатоповерхівки, займається виробництвом консервованого тушкованого м'яса. Олена та її сусіди певні, що відходи від такого виробництва будуть йти в каналізаційну мережу. Це призведе до закупорювання. І як наслідок, до втоку цих нечистот в підвальні приміщення двох будинків.

Роботи по проведенню каналізації розпочалися ще два місяці тому, стверджують мешканці будинку. Через відсутність будь яких пояснень працівників підприємства, мешканці багатоповерхівки збунтувались.

За версією голови ОСББ багатоповерхівки №33 та всієї громади, прокладання каналізації є незаконним. Вважають, думка мешканців повинна враховуватись.

Ми звернулися за поясненнями на підприємство. Як виявилось згодом, цю каналізаційну мережу прокладає фірма "Укр Трейд", яка лише носить торгову марку "Нектар". Тут зазначили, що не займаються виготовленням консервів тваринного походження, а лише їхньою реалізацією. Про це свідчить укладений договір із Дубнівським заводом. Зокрема, підприємство "Укр трейд" погодило дозволи на прокладання каналізації з "Рівне водоканалом". А у Держпродспоживслужбі надали висновки, що відходи є безпечними.

Під час підготовки сюжету, мешканці будинку на Млинівській повідомили нам, що роботи по прокладанню каналізації - припинились. Яму засипали, поки громада буде ознайомлюватись із документацією.

Читайте також: У Рівному облаштовують другий майданчик для вигулу собак