За інформацією головного управління Державної податкової служби у Рівненській області, упродовж січня - червня 2020 року на Рівненщині сплачено 2580,6 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Вказана сума перевищила минулорічні надходження на 5,9%, тобто – на 144,7 млн гривень.

 Про це повідомляється на офіційному сайті Рівне нської обласної державної адміністрації.

"Позитивна динаміка сплати єдиного внеску платниками області свідчить про соціально відповідальну позицію переважної більшості страхувальників. А також, результативну роботу на Рівне нщині щодо протидії нелегальній зайнятості", - стверджує керівник податкової служби Рівне нщини Віталій Чуй.

За його словами, податківці систематично проводять роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання щодо необхідності дотримання законодавства про оплату праці.

Він також зазначив, що єдиний внесок – це основа пенсійних виплат та інших соціальних гарантій. І тільки за умови офіційного оформлення найманого працівника та "білої" зарплати йому гарантуються право на відпустку, страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань. А також, оплата листків непрацездатності та нарахування пенсійного стажу.

Читайте також: Мінфіну дозволили впроваджувати "касові апарати в смартфоні"