Міністерство юстиції зареєструвало наказ Міністерства фінансів про застосування програмних РРО та затвердження форм та змісту розрахункових документів. Встановити додаток для "касового апарату в смартфоні" можна буде з 1 серпня.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Затверджено порядки реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, привласнюються електронними розрахунковими документами під час роботи ПРРО в режимі", - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні заявляють, що введення програмного РРО є "важливим кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльності".

"Програмне забезпечення "РРО в смартфоні" стане зручним і необтяжливим функціоналом для сумлінних платників податків", - запевняють в міністерстві.

З 1 серпня 2020 року фіскальний додаток для програмного РРО буде доступний для всіх бажаючих на безкоштовній основі. Використання РРО, для певних видів діяльності II-IV груп фізичних осіб-підприємців, стане обов'язковим з 1 січня 2021 року. 

Читайте також: Як відновити втрачений документ про професійну освіту