Пів години у черзі. Мешканці мікрорайону Ювілейний у Рівному нарікають на малу кількість громадського транспорту. Виходять раніше з дому, простоюють у черзі, аби дістатись до роботи. Кажуть, тролейбусів їздить небагато, а маршруток курсує по мікрорайону обмаль. У міському управлінні транспорту про проблему знають. Планують пустити додаткові маршрутки. Вже підготували певні пропозиції. Подробиці у сюжеті.

Вулиця Макарова, 9 ранку. Пані Тетяна щодня підмітає зупинку біля 3-тьої поліклініки. Каже, побачити маршрутку - тут рідкість, а доїхати сюди ще більш проблемно.

Ірина з сином чекає громадський транспорт. Їде на роботу з мікрорайону Ювілейний на Північний.

Пенсіонер Василь не стримує сарказму. Чекає тролейбус, щоб доїхати у лікарню. Але сісти з першого разу не вдається.

Підтримують чоловіка й інші пасажири. Нарікають на малу кількість громадського транспорту.

На одній із зупинок вулиці Соборної, люди шикуються у чергу, чекають тролейбус. Змушені виходити з дому раніше щоб доїхати на роботу.

Втім дехто з рівнян каже, проблем з доїздом у місті немає. Більше почекати, а ні то пішки. Ситуація не критична.

З 15 червня у місті добавили ще 5 маршрутів це - 39, 45, 49, 53 та 57 маршрутки. По 6 одиниць на кожну. У міське управління транспорту надходить найбільше нарікань через проблеми з доїздом від мешканців Ювілейного та Льонокомбінату. Туди планують пустити додатковий транспорт.


- У четвер планується комісія ТЕБ та НС, хочемо зробити аналіз міста і як покращилась ситуація. Там де є скупчення людей на зупинках і де не можна доїхати - ми плануємо близько 30 одиниць добавити по маршрутам, на четвер зі своїми пропозиціями на комісію ТЕБ та НС, - зазначає Володимир Пилипчук, начальник міського управління транспорту та зв'язку.

До слова, від сьогодні стартують перевірки громадського транспорту. Патрульна поліція штрафуватиме водіїв, які беруть пасажирів понад норму, а також за недотримання карантинних норм. Водночас посилено патрулюватимуть ринки. А все через значний ріст хворих на коронавірус в області упродовж минулих вихідних.