Лупа - це одна з найбільш частих косметичних проблем, з якою стикаються люди по всьому світу. Лупа - це не якесь окреме захворювання. Швидше, це наслідки якихось порушень в організмі. І якщо виправити порушення, то і проблема зникне.

Всі поради, запропоновані нижче, викладені виключно в ознайомлювальних цілях.

1. Йогурт і перець

Одна з найчастіших причин появи лупи - це дріжджі, гриби і бактерії, які живуть в організмі кожної людини. У звичайному стані вони нам не докучають і не створюють проблем. Але коли відбувається якийсь збій (порушується режим харчування, не вистачає вітамінів і так далі), це призводить до активізації мікроорганізмів. Виникає інфекція, і, як наслідок, з'являється лупа. Попередити це можна за допомогою звичайного йогурту. Йогурт - це один з кращих джерел «дружніх» бактерій для нашого організму. Пийте натуральний йогурт щодня, і це допоможе забути про лупу (по крайней мере, про ту, яка виникає через грибкові інфекцій). Більш того, за допомогою йогурту можна зволожувати шкіру верхньої частини голови, що запобігає її лущення. А якщо додати до йогурту ще й перець, то вийде зволожуючий протигрибковий засіб для боротьби з лупою.

Рецепт:

  • змішайте дві столові ложки чорного меленого перцю і 150 грамів йогурту,
  • натріть цією сумішшю шкіру голови (не волосся, а шкіру),
  • залиште на 50-60 хвилин, змийте. Потім помийте голову шампунем.
  • Комбінація йогурту і перцю - це одне з найбільш ефективних і доступних засобів від лупи, яке можна приготувати в домашніх умовах. Тільки переконайтеся, що йогурт і перець, які ви збираєтеся використовувати, свіжі.

2. Оливкова олія

Основна цінність масла в тому, що воно зволожує сухі ділянки шкіри голови, запобігаючи лущенню. Крім того, масло склеює окремі дрібні лусочки лупи між собою, що ускладнює їх випадання.

Рецепт:

  • втирайте теплу оливкову олія в шкіру голови кожен день перед тим, як лягти спати,
  • накрийте голову якимось пакетом (краще паперовим), щоб жирне волосся не забруднили ліжко,
  • помийте голову м'яким шампунем на наступний ранок.

Тепла оливкова олія - це ще один відмінний засіб для боротьби з лупою, приготувати який не складає особливих труднощів.

3. Оцет

Оцет вбиває грибок і шкідливі бактерії, які знаходяться на шкірних покривах практично кожної людини і починають розвиватися, коли з'являються відповідні умови. Але це не єдина властивість оцту. Його кислотна складова зменшує свербіж шкіри і тим самим уповільнює процес лущення.

Рецепт:

  • масажними рухами нанесіть оцет на шкірний покрив верхній частині голови,
  • закутайте голову в рушник і залиште на 30-40 хвилин, після чого змийте водою,
  • вимийте голову за допомогою шампуню.

Оцет як засіб боротьби з лупою привабливий своєю дешевизною. Дозволити собі купити його може будь-яка людина.

4. Харчова сода

Ще один недорогий засіб для боротьби з лупою. Сода - це протигрибковий засіб і цікава ще й тим, що дрібна структура дозволяє їй зачіпати і видаляти пластівці лупи, що застрягли у волоссі.

Рецепт:

  • додайте столову ложку соди в одноразову порцію шампуню і помийте голову як звичайно. Також сода допомагає видалити відмерлі клітини шкірного покриву, що веде до відновлення жирового балансу.

5. Лимонний сік

Ще одна причина появи лупи - це порушення кислотного балансу шкіри верхньої частини голови. Лимонний сік відновлює нормальну кислотність шкіри, що призводить до зникнення білих пластівців.

Рецепт:

  • змішайте одну частину лимонної кислоти з п'ятьма частинами кокосового масла,
  • нанесіть засіб на шкіру верхньої частини голови і залиште на 30 хвилин,
  • змийте водою і помийте голову шампунем.