Сьогодні іменини святкують Андрій, Костянтин, Кирило, Раїса, Юрій, Іван, Марко та Федір.

АНДРІЙ

В основі імені лежить грецьке слово "андрос", що означає "чоловік".

З дитячого віку Андрій має буйну фантазію. Улюблені іграшки в нього - це всілякі конструктори. Він може зображувати автомобіль і гонщика одночасно, носитися при цьому по квартирі й видавати всю гаму звуків - від гурчання мотора до скрипу гальм.

Поглинений своєю грою, Андрій мало звертає увагу на прохання поводитися потише й чи не єдине, що його може зупинити - це солодке. Якщо є брат, то Андрій щиро прив'язаний до нього. До сестри ставиться ревниво й не хоче уступати їй ні в чому. Андрій-підліток серед своїх однолітків нічим особливо не виділяється, однак згодом виявляється, що в житті він превстиг більше інших. На службі Андрія завжди цінує начальник. Андрії, народжені взимку, більше тяжіють до області мистецтв. Серед Андріїв часто зустрічаються режисери, актори, співаки, художники. У сфері природничих наук найбільших успіхів домагаються "осінні" Андреи. Вони ж щасливі й у бізнесі.

У відносинах з дівчатами Андрій непостійний. Він може зізнатися в коханні своій знайомій, а на інший день, не обертаючи на неї уваги, пройти мимо з іншою. Жениться Андрій на гарній, чуттєвій жінці, при цьому її внутрішній світ і характер його мало цікавлять.

Поради знайомих і родичів про серйозне відношення до вибору супутниці життя Андрій ігнорує. Андрій високої про себе думки, егоїстичний і вимагає до себе підвищеної уваги.

Він може ревнувати дружину до дитини, якщо вона приділяє багато уваги маляті, а йому - мало. Андрій непередбачений у своїх учинках. Він може зробити дорогий подарунок дружині, а із приводу дріб'язкової речі влаштувати скандал. Відносини з тещею складаються складно.

Андрії по батькові Олександрович, Ігорович і Олегович важкі в спілкуванні й мають непростий характер.

ПРИВІТАННЯ

Вітаю вас в чудову днину
З Днем Ангела Хранителя!
Бажаю вам на іменини
Від святого покровителя
Отримати здоров'я дужого,
любові теплої, усмішки щирої,
Благословення божого,
Життя щасливого і дружби вірної.

КОСТЯНТИН 

В основі цього імені латинський корінь, що означає "стійкий, постійний".

У дитинстві дуже боязкий, постійно перебуває в стані тривоги. Дуже важко звикає до чужих людей і нової обстановки. Звикання до дитячого садка й школи зажадає від Костянтина значних зусиль і буде коштувати батькам чималих хвилювань. З віком позбудеться від комплексу страху, але сходитися з людьми буде важко. Друзів має небагато, але всі вони перевірені часом. Костянтин - відповідальний і сумлінний працівник. Своїй справі віддає всю душу. З підлеглими делікатнийі, його накази більше схожі на прохання. Може засмучуватись через дріб'язки.

У Костянтина тонке чуття на прекрасне. Він здатний побачити в людині ледь помітні чесноти й відкрити їх іншим. У той же час Костянтин може захопитися яскравою й ефектною жінкою, домагатися її розташування. Оженившись на такій жінці й виявивши її щиросердечну й моральну порожнечу, швидко байдужіє у своїх почуттях. Розлучення переносить важко. Насторожено ставиться до тещі. Дружить із дорослими дітьми.

ПРИВІТАННЯ

Хай добрий Ангел береже повік
Вогонь зорі, що долею зоветься.
Життя, неначе вишитий рушник,
Багрянцем калиновим усміхнеться.
Нехай волошками цвітуть літа прекрасні,
Нехай здійсняться тисячі бажань,
Щоб доля дарувала тільки щастя,
Ні грама бід, ні капельки страждань.
Будьте завжди гарними і молодими,
Бажанами, добрими і простими.
Зажди усміхненими і милими,
Зажди коханими і єдиними.

КИРИЛО

Ім'я давньогрецького походження, зменшувальне від Кір - "пан, владика". За іншим даними, від грецького слова, що означає "сонце".

Маленький Кирило дуже допитливий. Його цікавить буквально все: чому літають літаки, звідки беруться діти, навіщо цвірінчать горобці. Читати починає рано й швидко проковтує всі книги, наявні в будинку, іноді зовсім не розуміючи змісту. Має гарну пам'ять.

З дитинства засвоює правила гарного поводження, і в школі вчителі ставлять його в приклад іншим дітям. Від надмірної позитивності в Кирила можуть виявитися ознаки зазнайства, вона може стати егоїстом. Кирило дуже неохоче буде давати списувати домашні завдання своїм одноліткам. Прагне всюди бути першим - і в навчанні, і в іграх. Ставиться до людей з підвищеною самооцінкою. Любить похизуватися й постійно чекає похвали на свою адресу. У суперечці його в першу чергу цікавить можливість виявити свої знання й здібності, істина для нього на другому місці.

При виборі дружини думає про те, яке вона буде справляти враження на навколишніх. З ревнощами ставиться до знайомих дружини, сам, як правило, не зраджує. Надає допомогу по будинку, але тільки якщо його про це попросять. З тещею перебуває в неприязних відносинах.

ПРИВІТАННЯ

Щоб ваше здоров'я, як кремінь було,
Щоб щастя сімейне його берегло,
Щоб радість завжди була на порозі,
А лихо в далекій і вічній дорозі.
Хай поруч з вами Ангел ваш летить,
Убереже вас від біди повсюди,
Нехай несе вам радість кожна мить,
І благодать Господня з вами буде.

РАЇСА

Ім'я має давньогрецьке походження й означає а перекладі "покірна, поступлива, легка".

У дитинстві Раїса опиняється завжди в гущавині всіх дитячих забав і ігор, вона як би поєднує навколо себе хлопців, змушує їх згуртуватися, забути всі образи й зайнятися спільною справою. Якщо Раїса опиниться осторонь від такого товариства, то воно може перетворитися у звичайну групу дітей. Їй властиві почуття впевненості в собі, самостійність у прийнятті рішень, здатність постояти за себе рішучими діями. До людей ставиться доброзичливо, на життя дивиться тверезо. Не прощає образу й назавжди припиняє всі відносини. В особистих відносинах з людиною розраховує на віддачу з її боку, рівноцінну витраченим неї емоціям і силам.

У сімейних відносинах Раїса чесна, їй неприємно навіть у думках обдурити близьку людину, у чомусь схитрувати. Неправду вічуває відразу. Їй досить одного погляду, щоб зрозуміти, що трапилося щось погане. Виявить неабияку мужність" буде спокійно триматися, не доводячи ситуацію до сліз і скандалів. У неприємних ситуаціях Раїса прибігає до єдиного вираження своїх почуттів- мовчання.

Якщо ж у сімейних відносинах все добре, то й Раїса вся сяє й світиться. Справи в неї йдуть блискуче. Вона ладить із усіма родичами. Особливо їй подобається робити покупки для всієї родини, і це їй вдається зробити особливо добре. У компанії поводиться розкуто й весело, любить співати пісні.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел на іменини
Здійснить всі бажання,
Несе щастя щохвилини,
Успіх й процвітання.
Радістю життя вквітчає
І додасть здоров'я,
Мудрістю благословляє,
Добром і любов'ю!

ЮРІЙ

Це ім'я являє собою слов'янську форму імені Георгій, що означає "хлібороб".

Юрій - це спокійний, зосереджений на своєму внутрішньому світі чоловік. У дитинстві він любить дивитися на хмари, що пропливають по небу. Зворушливо ставиться до тварин, може підібрати бездомного собаку й доглядати за ним, Його зовнішній вигляд перебуває в протиріччі зі стриманим поводженням і філософським складом розуму. Жести, манера говорити відрізняються в Юрія деякою артистичністю. У школі й інституті вчиться добре, посидющий і наполегливий у досягненні поставленої мети. Успішно може працювати інженером, штукатуром, електриком, тренером. У колективі користується повагою товаришів по службі, але великі й шумні компанії воліє уникати.

Юрій не піклується про те, щоб звернути на себе увагу жінок. Вони самі звертають на нього увагу. Його природна артистичність відразу ж викликає в жінок розташування до нього. Юрій займає дещо пасивну позицію, і жінці доводиться брати ініціативу у свої руки.

У сімейному житті акуратний. Піклується про дітей, допомагає дружині по господарству. Дружина Юрія повинна вміти підтримувати рівні відносини зі свекрухою.

ПРИВІТАННЯ

Бажаю людськoї пoшани.
Здорoв'я міцногo,
Кoхання палкoго.
Щоб дoля твoя,
Мов казка була.
Щoб серце співало,
Всяке лихo миналo.
Щоб ангел охорoняв,
Твoю душу і тілo.
А Гoсподь щoб тобі пoсилав,
Усе те, чoго ти прoсила.

ІВАН 

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

Хай ангел завжди тебе вберігає,
І в усьому, завжди, тобі допомагає!
Хай тобі Господь із неба,
Додає усе що треба.
Щоб добре серце мала,
І усім допомагала,
Розцвітала, багатіла,
І з роками молоділа.
Друзі щоб добра бажали,
На роботі поважали,
Щоби жити було мило,
Щоб завжди була щаслива!

МАРКО 

Походить від грецького імені Марке, котре, у свою чергу, відбулося приблизно від латинського слова "маркус" - молоток. Інша версія полягає в тім, що воно бере початок від Марса (бога-заступника людей і черід, згодом - бога війни).

Марко егоцентричний, і цю рису, що потім, у дорослому житті, буде успішно маскуватися чарівною посмішкою, підкресленою ввічливістю й готовністю до самопожертви, можна легко розрізнити в раннім дитинстві. Маркуша робить усе для того, щоб мама, тато, дідусь, бабуся й гості займалися тільки ним.

У школі він ревниво ставиться до успіхів однолітків, не виносить їхньої переваги, однак намагається приховати почуття заздрості. Так само веде він себе й ставши дорослим: досить терпимо до тих, хто суперечить йому й не зважає на його інтереси. Тут, видимо, позначаються кар'єрні міркування. У Марка майже завжди можна виявити в будинку гарну бібліотеку, у якій переважають іноземні автори, він виписує багато газет. Любить грати в карти, злиться, коли програє, може поводитися при цьому безцеремонно.

Жениться дуже обережно. Шукає жінку, що могла б стати йому бездоганною подругою, беззаперечною помічницею, людиною, здатною жертвувати своїми інтересами в ім'я честолюбних планів чоловіка.

До того ж вона повинна визнавати безсумнівну інтелектуальну перевагу Марка, якщо навіть його й немає. Жінка з вираженою індивідуальністю, творчо обдарована, буде скоріше дратувати й гнітити Марка.

Він прагматичний і потайливий. Навіть для найближчих він ніколи не буває відкритий повністю.

У побуті невибагливий. У будинку - хазяїн, "усьому голова". Дітей виховує в строгості й слухняності, іноді проявляє до них зайву жорстокість. Любить доводити своє, сперечається. Обожнює розмови із дружиною й тещею про свої хвороби.

ПРИВІТАННЯ

Веселись, адже сьогодні твій день!
Радій, адже Ангел тебе вберігає!
Щастя й радість тобі дарує лишень,
Тож негода тебе не підстерігає.
Отримуй натхнення від кожної миті,
Удачу свою лови сміливо за хвіст,
Мрій про найбільші скарби у світі,
Роби лише те, до чого маєш хист.

ФЕДІР 

Ім'я має давньогрецьке походження й означає "Божий дарунок". Федір у дитинстві похмурий, мовчазний і впертий. Він ніколи не виступає ініціатором дитячих ігор і перебуває іноді осторонь від однолітків. Батькам і вчителям буде особливо подобатися акуратність Федора.

Речі в нього завжди будуть у повному порядку, книги й ручки складені на столі, а з відірваним ґудзиком відразу ж прибіжить до матері. Не любить давати списувати домашні завдання, які сам зробив. На роботі Федір перебуває на гарному рахунку. Він надійний і докладний. З колегами доброзичливий, у конфлікти не вступає, але відносини обмежуються в основному службовими справами. Після роботи поспішає додому, відмовляючись піти з товаришами по службі випити кружку пива.

У Федора "золоті руки', уміє робити по будинку майже все. Якщо у Федора є машина, то вона в нього завжди буде в повному порядку.

Федір у відносинах з жінками не любить поспіху. Перш ніж запропонувати руку й серце, він повинен переконатися, що вибір його правильний і шлюбні відносини зв'яжуть їх на все життя.

Жінки, що звикли до постійних шанувальників і гарячих визнань, ніколи не зацікавлять його. Випадкові зв'язки в шлюбі малоймовірні. Теща поважає Федора, зважає на його думку.

ПРИВІТАННЯ 

Твоє ім'я – найкраще із імен,
Яким тебе благословила мати,
І ангел взяв тебе під свій покров,
Щоб до кінця життя оберігати!
Хай він з тобою разом довгий шлях пройде,
З тобою разом хай сумує і радіє,
Ти вір йому, бо він не підведе,
На нього завжди буде й є надія.