До 25 років перехворіти простатитом встигають дві третини чоловіків. І все було б жахливо, якби не те, що простата запалюється ... практично постійно.

Причини виникнення

Жінок багато ... Секс-марафони корисні для чоловічого самолюбства, але неприємні для простати. Всі норми строго індивідуальні, і для когось раз в тиждень - свято, а комусь і три рази в день замало. Але захоплюватися все-таки не варто, навіть якщо сили дозволяють. Вікові норми для середньостатистичного чоловіка такі: до 25 років - 6 - 8 разів на тиждень, до 50 - 4 - 5 разів, після 50 - 3 - 5 разів, до 55 - 2 - 3 рази, після 55 - ще рідше. Всі показники дуже відносні. Зазвичай в парі встановлюється сексуальний ритм трохи частіше, ніж хоче жінка, і трохи рідше, ніж хоче чоловік. Статистика обґрунтуванню не піддається. Якщо у чоловіка сильна статева конституція і він хоче 5 раз в день, а дружина його так часто до себе не підпускає, у нього цілком може розвинутися застійний простатит.

Сидіти більшу частину дня. Неважливо, де - на роботі, перед телевізором або за кермом. Застій крові в області малого тазу - велика неприємність для простати. Навіть якщо ви проявляєте небачену свідомість і раз на годину влаштовуєте 15-хвилинну розминку, рано відчувати себе в безпеці. Простата вимагає спеціальних вправ. Десять разів, кожну годину треба ритмічно стискати вісімкоподібних м'яз, який одним кінцем захоплює задній прохід, іншим - підставу пеніса. Тільки робити це треба не швидко, тому що тоді кров розженеться і знову миттєво застоїться. Необхідно повільно напружувати м'яз на рахунок 1-2-3-4-5, а потім так само повільно (!) Розслабляти. Положення ролі не грає: стоячи, сидячи, лежачи, вниз головою звисаючи з люстри. Гімнастика для простати, для області малого тазу може бути будь-який, пов'язаної з рухами ногами: крутити велосипед, ножиці, махати ногами, робити нахили.

Часто себе дражнити. Порушення, рідко закінчується сім'явипорскуванням, для простати малокорисні. Також, як дуже довгі любовні ігри і перервана еякуляція. Серед тих, хто скаржиться на сексуальні проблеми, тільки у кожного десятого це дійсно пов'язано з простатитом.

Ходити в туалет раз в тиждень

Швидке харчування часто призводить до запорів, а неуважне ставлення до власного стільця (не предмет меблів) - до того, що в годину "ікс" доводиться тужитися. Від цього підвищується внутрішньочеревний тиск, який провокує застійні явища.

Бездарно загартовуватися. Тобто будь-який холод сприймати як чудова нагода загартувати організм. Переохолодження знижує імунітет, і інфекції легше розійтися в простаті. Набагато краще використовувати контрастний душ для промежини, який заодно стане профілактикою геморою.