16 січня Україна побачила довгоочікуваний фільм "Віддана", режисеркою якого була відома рівнянка Христина Сиволап. У Рівному стрічка вийшла дещо пізніше - 18 січня і триватиме у прокаті два тижні. Презентувати "Віданну" приїхала і сама ж режисерка. Вона провела творчу зустріч і поспілкувалася з шанувальниками.

У холі рівненського кінотеатру "Україна" гамірно. Всі квитки на довгоочікуваний фільм "Віддана" рівненської режисерки Христини Сиволап за мотивами роману "Фелікс Австрія" Софії Андрухович продані ще задовго до показу.

Ми хочемо підтримати свою краянку, побачити чудове український фільм. Ми читали книгу "Фелікс Австрія" і тому дуже цікаво побачити, як на екрані втілено образи літературні.

Рівняни розвінчують міф про те, що українське кіно не популярне серед молоді.

50% почуття патріотизму і 50 % цікаво, що роблять українські сучасні режисери зараз.

Переглянути стрічку прийшли відомі рівняни.

З великим таким очікуванням зараз прямую на цей фільм, насолодитися безперечно результатом нашого українського рівненського кіноматографу, - каже Олександр Поліщук.

Серед глядачів і акторка театру та кіно.

Прийшла не тільки через те, що режисер рівнянка, а через те, що це український фільм. Кажуть, цей фільм дуже гарний. Хочу розділити радість прем'єри у рідному місті, - розповідає Ніна Ніколаєва.

Загалом стрічка вийшла в прокат у 170 містах України. У Рівному вщент заповнена зала. Презентувати фільм "Віддана" прийшла і сама ж Христина Сиволап.

Ми будемо дуже вдячні команда фільму за ваші відгуки в соцмережах, діліться всім тим, що викликало у вас перегляд нашого фільму. Це надзвичайно важливо для прокату українського кіно. Давайте його популяризувати разом.

Для рівненської режисерки Христини Сиволап це дебют у повнометражному кіно. Якщо у романі "Фелікс Австрія" Софії Андрухович розповідь ведеться від першої особи, то у стрічці це потрібно було показати у дії.

Література - це думки, а кіно - це дія, текст, репліки. Ми трішки екранізували фантазії Стефи. У нас є фантазійні елементи, нереалістичні, що показує великий і багатий.

У фільмі зіграли актори з України, Польщі та Грузії. Серед них відомі особистості, такі як Юрій Андрухович, Ірма Вітовська, Ада Роговцева, Наталія Васько і навіть балерина Катерина Кухар.

З ними було просто. Це професійні люди, які знають як себе вести в кадрі. От складніше було з дитиною. У нас є хлопчик Фелікс в кіно. Хто читав книгу, той одразу зрозуміє про кого йде мова. Хлопчику 8 років і він ніколи не знімався до цього в кіно. Мені довелося його навчати, що в принципі потрібно робити і як працювати в кадрі, чому потрібно робити багато дублів. Робота на знімальному майданчику дуже виснажлива, а для дитини так тим більше, тому він наш герой.

Після перегляду стрічки глядачі мали змогу поставити запитання режисерці Христині Сиволап. А ще ділилися відгуками та запрошували інших до перегляду фільму.

Надзвичайно сподобався. Не пам'ятаю, коли востаннє дивився якісне українське кіно. Тому враження дуже гарні і всім рекомендую подивитися.

До слова, бюджет фільму "Віддана" 60 мільйонів гривень. У Рівному стрічка буде у прокаті ще два тижні, тож насолодитися історичним фільмом та поринути в 19 століття може кожен поціновувавч якісного українського кіно. 

Дивіться також: творча зустріч з Христиною Сиволап у Рівному пройшла по-особливому тепло