Христина Сиволап презентувала рівнянам свою першу повнометражну роботу «Віддана». Фільм-казка, саме так відгукується про свою роботу режисерка. На творчу зустріч до Христини прийшло чимало рівнян.

Вже з 16 січня українці можуть насолодитись новим українським фільмом "Віддана". Його, до слова, зрежисувала рівнянка Христина Сиволап. За час прем'єри стрічки у Христини справжнє творче турне містами України, зізнається, що поки навіть свої емоції важко описати.

Ми вже презентували фільм у Львові, у Франківську, у Києві три рази. І це вже у мене така остання подорож. Тому я вже навіть не знаю, які в мене відчуття, я вже просто в дорозі і відчуваю, що мене так просто роздирають журналісти і люди своїми відгуками. Тому я певно оціню це пізніше, коли все заспокоїться, - розповідає режисерка фільму "Віддана".

Та ось вже про зйомки та постпродакшн режисерка розповідає впевнено та натхненно. Процес зйомок тривав два місяці. Фільм знятий за мотивами роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія». Події у стрічці зображують 19-те століття, місто Станіславів. Тож відтворити історичне тло у стрічці - було непростим завданням.

Багато читала книг, багато дивилась історичного кіно, готувалась. І з цією підготовкою і приходила впевненість, що ось так було. Ми великою командою працювали, з художником постановником, з оператором-постановником, до деталей відпрацьовували, що мусить бути в кадрі.

На творчу зустріч до режисерки прийшло чимало рівнян. Кажуть, раді, що український бренд так розвивається.

Дуже спостерігаю за новинками, тому що мені цікава кіноіндустрія. І взагалі кіно українське, я уже щаслива, що воно розвивається. І є можливість спостерігати як розквітають наші українські режисери, і дуже-дуже хотілося б, щоб по українське кіно знали не тільки в Україні, а й за кордоном. І щоб його підтримували українці.

Після теплої розмови у кінопалаці "Україна" відбулася презентація фільму "Віддана". 

Читайте також: Христина Сиволап презентувала рівнянам свій фільм "Віддана"