фото ілюстративне
Із 1 жовтня в Україні зміниться порядок надання житлової субсидії. Це соціальна державна допомога для людей, які самостійно не можуть платити за житлово-комунальні послуги. Однак, отримати її зможуть не всі, а лише ті, які підпадають під певні вимоги. Чи розширився список тих людей, кому можуть відмовити у наданні цієї допомоги та що взагалі зміниться, знає Інеса Пославська.

В період опалювального сезону в Україні діятимуть нові правила отримання субсидії. Люди можуть отримати таку соціальну допомогу на сплату комунальних послуг як в грошовій безготівковій, так і в готівкова грошовій формі іншими словами на банківську картку, або ж через Укрпошту.

"Відмінність від минулорічного опалювального сезону - це буде не тільки один банк Ощадбанк, а ще 37 банків, які визначені згідно законодавством і куди можуть перераховуватись кошти житлових субсидій. Перелік таких банків розміщений на сайті мінсоцполітики так само на сайті міської ради", - зазначає заступник начальника управління праці та соціального захисту населення

Щоб отримати грошову субсидію у готівковій формі потрібно відповідати таким критеріям.

"Домогосподарства, які вже отримували субсидію в попередньому опалювальному періоді. Крім того у них має бути відсутня заборгованість на житлово-комунальні послуги в розмірі, яка перевищує 340 гривень, і сума призначеної субсидії не має перевищувати 5 тисяч гривень", - додає чоловік 

За бажанням субсидіанта можна змінити форму отримання субсидії на безготівкову. Для цього потрібно подати заяву у профільне управління. Список домогосподарств, які не зможуть отримати субсидію залишився незмінним. Відмовлять сім'ям у складі яких є повнолітні без доходів, ті хто впродовж 12 місяців зробив покупку більша ніж на 50 тисяч гривень або ж площа житлового приміщення перевищує 120 кв.м для квартир у багатоквартирному будинку, 200 кв.м для індивідуальних будинків. 

Дивіться також: Благодійна організація "Дарунок" організувала свято в Клеванському інтернаті 

Окрім змін у наданні житлових субсидій відбулося оновлення в отриманні пільг на оплату комунальних послуг. Вони також будуть видаватися у двох формах: готівкою та одразу на рахунок комунальних установ.

Якщо ж ви хочете отримувати готівкою, то вам потрібно до 15 жовтня написати заяву в управління праці та соціального захисту населення Рівного.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber